KATARINA STRAHINIĆ

PROSTITUTKA KOJA GLEDAJUĆI SLIKU IZMAŠTA CIJELI SVIJET Nova intrigantna uloga sve traženije mlade hrvatske glumice

U ‘Großstadtfieberu’, kratkom filmu njemačke redateljice Karoline Vielemayer, glumim prostitutku koja gledajući jednu sliku izmašta cijeli svijet, pa potom ulazi u sliku, odnosno u Njemačku 20-ih godina prošlog stoljeća, na tulum na kojem se okupljaju pripadnici visokog društva kojima se ona predstavlja kao dizajnerica.

Film je sniman u Pragu, uz mene igraju još i Tatiana Evonuk (ruska glumica koja živi u Pragu, a glumila je u američkim filmovima i ruskim serijama) te Marek Dobes, poznati glumac iz Praga koji je jednu od svojih uloga ostvario i u ‘Mission: Impossible - Ghost Protocol’. Ja sam svoju ulogu shvatila kao još jedan izazov u glumačkom smislu, a fora mi je bilo što smo se, pripremajući film (koji uskoro kreće na promociju po festivalima diljem svijeta), sporazumijevali na njemačkom, ruskom, francuskom i hrvatskom jeziku - kaže Katarina Strahinić, 23-godišnja zagrebačka glumica koja postaje sve poznatija i našoj televizijskoj publici.

Simpatična crnka, naime, u televizijskoj je seriji prije dvije godine debitirala ulogom Sare u serijalu “Na terapiji”, a danas je možemo gledati u ulozi štreberice Adele u seriji “Nemoj nikom reći” koja se prikazuje na HTV-u, kao i u trećoj sezoni kriminalističke serije “Crossing lines” gdje Katarina glumi uz Donalda Sutherlanda i Gorana Višnjića. Talentirana mlada glumica ima ulogu i u filmu o Winnetouu koji se snimao u Hrvatskoj.

- U ‘Winnetouu’ sam glumila Indijanku udanu za indijanskog ratnika kojeg je glumio Nijemac, s kojim sam se, kada nismo snimali, sporazumijevala na engleskom jeziku - priča glumica koja je potkraj prošle godine postala članica Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu, gdje je kazališni debi ostvarila u predstavi “Na tri kralja”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 13:12