I BOGATI PLAČU

Policija zaplijenila jahtu Flavija Briatorea

Tijekom opsade playboy nije bio na brodu na kojem je boravila njegova supruga Elisabetta Gregoraci i dvomjesečni sinčić Falco Nathan

LA SPEZIA - Poznati talijanski playboy i bivši čelnik Renaultova tima Formule 1 Flavio Briatore u policijskoj akciji u petak ostao je bez svoje najdraže 63 metra duge luksuzne jahte “Force Blue“, zbog utaje poreza. Naime, financijska policija brzim je gliserima u ranu zoru u stilu pravih akcijskih spektakala slijedila nekoliko milja 20 milijuna eura vrijednu Briatoreovu jahtu i ‘opkolila’ je netom prije sidrenja ispred obale talijanskog gradića La Spezia i upala na brod.

Milijunska kazna

Naime, u posljednje dvije godine Briatore je ‘zaboravio’ platiti 800.000 eura poreza na spornu jahtu. Tijekom opsade biznismen poznat po brojnim aferama s ljepoticama nije bio na brodu. Na njemu je, pak, bila njegova upola mlađa, 28-godišnja supruga, model Elisabetta Gregoraci i njihov dva mjeseca star sinčić Falco Nathan. Ulasku policije na jahtu posvjedočilo je i 20 članova posade luksuznog plovila. Zbog pokušaja utaje poreza za “Force Blue“ 61-godišnjeg Flavija Briatorea sada očekuje milijunska kazna u eurima, no s obzirom na ljubav prema jahti bit će prisiljen izdvojiti puno veću svotu od one koju je trebao dati legalnim putem.

Policajci su tijekom akcije snimili i petominutni filmić racije na Briatoreovu brodu.

Prepucavanje

U svoju je obranu suvlasnik nogometnog kluba Queens Park Rangers izjavio kako se jahta poput “Force Blue“ može unajmiti za 240.000 funti tjedno, te da nije registrirana unutar granica EU, već na Kajmanskim otocima. No, financijska policija uzvratila mu je tvrdnjom kako se u njegovom slučaju ne radi o ‘charter’ brodu jer on s obitelji na njemu provodi veći dio godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:21