TATA KUPI MI PATA

Od Berlusconija je dobio 22 milijuna eura. I uzeo mu najdražu kćer

Koliko traje romansa brazilskog igrača AC Milana i njegove šefice Barbare Bersluconi, još uvijek nije poznato

ZAGREB - Oca joj je Alexandre Pato kupio nogometnom genijalnošću. Kada je Silvio Berlusconi potvrdno kimnuo glavom na 22 milijuna eura, koliko je trebalo iskeširati za mladog Brazilca, bilo je definitivno jasno da je riječ o prvoklasnoj robi. Jer, vlasnik Milana zasigurno nije izgradio svoj poslovni imperij vrijedan nekoliko milijardi eura na krivim procjenama.

No, to je zapravo manje bitno u cijeloj ovoj priči, jer pravo pitanje koje se nameće glasi: čime je 21-godišnji reprezentativac Brazila “kupio” gazdinu kćer Barbaru Berlusconi, prelijepu nasljednicu kojoj je otac povjerio upravljanje svojom najdražom igračkom, AC Milanom?

Koliko traje romansa, nije poznato. Paparazzo fotografije na kojima par izmjenjuje nježnosti osvanule su prošli mjesec, a svoj put do internetskih portala pronašle su brže nego što Pato prolazi pokraj svojih čuvara na travnjacima. I tu je priča stala, jer talijanski mediji još tapkaju u mraku.

Dječački osmijeh

Pato je šutio, a na svako pitanje ljubi li gazdinu kćer odgovorio je dječačkim osmijehom. Barbara je, pak, pokušala uvaliti “lažnjak” sedmoj sili pa je na spomen fotografija odglumila blago neznanje.

- Fotografije? A-ha. Ma bilo je to koncem prošle godine, na večeri u jednom restoranu u Milanu, gdje smo se Pato i ja našli sa zajedničkim prijateljima. Nije tu bilo ničega - neuvjerljivo je tatina princeza objasnila fotografiju, a zagrljaj s nogometašem Milana na njoj protumačila tek kao gestu kakvom uvijek pozdravlja prisne prijatelje.

Ipak, bilo je posve jasno da se nešto valja iza brda. Pato je sve bolje igrao, a Barbara je sve češće počela dolaziti na utakmice Milana. Nakon što je zabio pogodak Chievu, a potom isprepletao prste u oblik srca koje je poslao prema ložama, priča je dobila potvrdu.

Zar ne čitate novine?

- A što mislite, kome sam ga poslao, zar ne čitate novine - odgovorio je Pato znatiželjniku kojeg je zanimalo kome je poruka namijenjena. A u loži je, tvrde svjedoci, Barbara Berlusconi proslavila Patov gol kao da je zabijen u finalu Svjetskog prvenstva.

Veliki gazda još se nije oglasio na temu nove romanse. Silvio Berlusconi trenutno ima važnijih briga. Osim građanskog rata u bivšoj talijanskoj koloniji Libiji, premijer je zabrinut i zbog početka suđenja stoljeća u kojem će morati dokazati da nije imao pojma da je Karima El Mahroug, poznatija pod “umjetničkim” imenom Ruby Rubacouri, bila maloljetna kada je spremno pokucala na vrata jedne od brojnih Berlusconijevih vila u kojima je premijer radio svoje nadaleko poznate tulume s mnoštvom ljepotica.

No, obitelj je ipak svetinja, pa krajičkom oka prati i rasplet ljubavne priče starije kćeri i nogometaša koji je, slučajno ili ne, počeo briljirati na travnjacima, golove postiže kao na tekućoj vrpci, a Milan je prvi na ljestvici Serie A.

Posljednji put briljirao je na velikom talijanskom derbiju prošle subote, kada je na krilima njegove nadahnute igre Milan srušio gradskog rivala Intera. Pato je postigao dva gola, proslavivši ih pogledom prema loži. No, vratimo se Berlusconiju, koji je svojedobno bio jasan što misli o mogućnosti da mu neki od nogometaša uđe u obiteljsku kuću.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:35