NEMA MIRA

NOVI OBRAČUN NA PRISAVLJU Robert Zuber izgubio živce i podnio ostavku, 'puknuo' je zbog dokumentarca 'Alka'?

 Srećko Niketić/Cropix

Robert Tomić Zuber podnio je ostavku na mjesto rukovoditelja Odjela Dokumentarne produkcije HRT-a. Zuber je, kako doznajemo, odlučio otići s te funkcije na kojoj je proveo dvije godine zbog sukoba s pomoćnikom ravnatelja za program Željkom Rogošićem oko dokumentarca “Alka”.

- Ne smijem vam ništa reći - samo je kratko uzvratio Zuber na naš upit, evidentno oprezan zbog internih akata HRT-a koji brane zaposelnicima javne radiotelevizije da bez odobrenja istupaju u javnost.

Tako nije mogao ni komentirati tvrdnje da se sukobio s Rogošićem oko dokumentarca za koji je zadužen njegov odjel. Riječ je o projektu koji je još uvijek u produkciji, redatelja Dražena Žarkovića koji scenaristički potpisuju Ivica Dlesk, Krešimir Čokolić i Vladimir Brnardić. A Brnardić je ujedno i urednik filma i upravo oko toga je, kako doznajemo, nastao sukob. Rogošić, čija je funkcija u slučaju “Alke” koordinator projekta, navodno je htio biti i urednik filma, što mu, naravno kao i svakom uredniku, osigurava mogućnost intervencije u sadržaj dokumentarca. Zuber, kako tvrde naši izvori, nije želio pristati na to te je zbog toga te još nekih drugih razloga jučer usmeno, ali ne i pismeno podnio ostavku svojim nadležnim šeficama Mariji Nemčić i Jasmini Božinovskoj Živalj.

- To mi je prva informacija, nisam upoznat s time - odgovorio je jučer Željko Rogošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 19:30