NOVA SERIJA 'PAN AM' - SIGURAN HIT

Nova uloga Gorana Višnjića: Diplomat rastrgan između lijepe stjuardese i Jugoslavije

U seriji koja je i prije emitiranja proglašena sigurnim hitom, šibenski glumac pojavit će se u četiri epizode, a središte radnje bit će njegova romansa s fatalnom Kate

Dok mu se tri igrana filma nalaze u postprodukciji i čekaju premijeru, Goran Višnjić dobio je novi angažman, i to u novoj ABC-jevoj seriji ‘Pan Am’ koja će s emitiranjem u Americi krenuti 25. rujna.

Iako je riječ o gostujućoj ulozi diplomata Nike Pavića čiji će se lik pojaviti u četiri epizode, novi projekt koji je hrvatski glumac dobio nije ni najmanje zanemariv, s obzirom da ‘Pan Am’ svi unaprijed proglašavaju velikim budućim hitom. Očito poučeni uspjehom serije ‘Momci s Madisona’, producenti su ovu seriju također smjestili u ‘60-e godine, vrijeme glamura i seksualne revolucije.

Atraktivna posada

‘Pan Am’ razotkriva avanture atraktivne posade danas ugašene, ali svojedobno najslavnije i najinovativnije zrakoplovne kompanije na svijetu. Radnja je smještena u period kada je letenje bilo luksuz rezerviran za privilegirane, kada se na letovima prekomjerno pilo, pušilo i jelo srebrnim priborom, a putnici su nosili toalete. Glavne uloge dodijeljene su Christini Ricci, Margot Robbie, Michaelu Mosleyju, Karine Vanasse, Mikeu Vogelu i Kelli Garner, a nije neobično što je i Višnjić angažiran u ‘Pan Amu’, jer je autor serije Jack Orman s kojim se upoznao na snimanju ‘Hitne službe’.

Mogućnosti Zapada

- Višnjić će igrati jugoslavenskog diplomata Niku Pavića koji je politički rastrgan između komunističkog podrijetla te slobode i mogućnosti koje pruža Zapad. Pavić će se suočiti sa snažnom emotivnom dilemom kada ga privuče stjuardesa Kate Cameron ( Kelli Garner), a njihova romansa se nezamislivo zakomplicira - objašnjeno je u ABC-jevom sinopsisu.

Zasad se na filmskim internetskim stranicama govori o sveukupno četiri epizode, što je u SAD-u i uobičajeno, jer gledanost presuđuje daljnju sudbinu serija. Međutim, budući da je ‘Pan Am’ i prije TV premijere doživio veliki medijski publicitet, za očekivati je da ta serija neće doživjeti brzi kraj.

Inače, Višnjića u prosincu očekuje još jedna premijera i to filma ‘The Girl with the Dragon Tattoo’, redatelja Davida Finchera u kojem glume Daniel Craig, Stellan Skarsgard, Robin Wright i Christopher Plummer. U ovoj priči o novinaru Mikaelu Blomkvistu koji traga za ženom nestalom prije 40 godina, Višnjić ima manju ulogu Dragana Armanskyja.

Završit će u zatvoru

Također, uskoro će mu izaći i niskobudžetni ‘Dark Hearts’ kojeg je snimio s Kyleom Schmidom, Sonjom Kinski i Lucasom Tillijem, a slijedeće godine drama ‘K-11’ u kojoj visoki Šibenčanin ima glavnu ulogu Raymonda Saxxa Jr.-a, glazbenog producenta koji zahvaljujući piću i drogi završi na odjelu zatvora u Los Angelesu rezerviranom za homoseksulce. Uz Višnjića u filmu glume Kate del Castillo, D.B. Sweeney i Ben Shapiro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 18:15