ALARM NA PRISAVLJU

NEVJEROJATNO! Doma TV pobijedila po gledanosti HTV, i to s reprizama

Taj gotovo nevjerojatan podatak uključio je alarm šefovima na Prisavlju. Glavno je pitanje što će se sada poduzeti
 Neja Markičević/Cropix

Doma TV, specijalizirani zabavni kanal Nove TV, prvi je put pretekla sva četiri programa HRT-a.

U četvrtak 2. srpnja Doma TV u udarnom terminu bila je treći najgledaniji program i kada se gleda prosječna gledanost, tzv. AMR, i kad se gleda udjel u gledanost tzv. SHARE nacionalnih televizija. Prvo mjesto tog dana u terminu od 19 do 23 sata drži Nova TV, slijedi RTL i potom Doma TV, koja je u ljetnom razdoblju zabilježila rast od 10 posto u cijelom danu, a 9 posto u udarnom terminu u usporedbi na proljeće 2015.

Lagani, ljetni sadržaji za Doma TV su se pokazali pravom formulom. Dok je, primjerice, na HTV1 u tom terminu išao “Šušur”, serije “Tužni bogataš” i “Nasljednici”, a na HTV2 serija “Cedar Cove” i film iz 1982. “A Midsummer Night’s Sex Comedy”, Doma TV je imala niz serija - “Navy CIS”, “Osumnjičeni” te “Arow”.

Da stvar po HTV bude gora, kada su u pitanju “Navy CIS” i “Osumnjičeni” Doma TV je emitirala stare epizode tih serija, što će reći da su HTV potukli s reprizama. Iako je ovo za sada izdvojen slučaj da je jedan specijalizirani kanal potukao odjednom sva četiri kanala javne TV, iskustva upućuju na to da na Prisavlju nikako ne smiju ovo shvatiti olako. Jer upravo tako im je Nova TV preuzela 2011. primat.

- Nemam komentara - rekao je Ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 12:17