PRVI PUT U HRVATSKOJ

NESUĐENI JAMES BOND NA MAKSIMIRU PRIPREMA SPEKTAKL Na pozornici će se naći 3D statua s likom Robbieja Williamsa

Pjevač koji je karijeru počeo u boy bendu Take That izdao je devet solo albuma i osvojio 17 Brit Awardsa

Robbie Williams , 39-godišnji glazbenik kojega britanski Sun opisuje kao “pop ikonu koja se pomladila i vratila na vrh glazbene igre”, večeras nastupa na stadionu Maksimir gdje će predstaviti svoj novi album “Take The Crown”, kako je i ime njegove ovogodišnje turneje. Karijeru je počeo u boy bendu Take That u koji je došao sa samo 16 godina, a nakon odlaska iz tada vrlo popularnog benda borio se s viškom kilograma, alkoholom, kokainom i depresijama, i nitko nije vjerovao da može ostvariti uspješnu solo karijeru.

Poput tajnog agenta

Ipak, sve je ušutkao s devet studijskih albuma na kojima je ukupno zaradio 57 milijuna dolara, a drži i rekord sa 17 osvojenih Brit Awardsa, koliko nema nijedan drugi glazbenik u povijesti.

No, jedna želja Robbieju se ipak nije ostvarila: naime, žarko je želio glumiti ulogu Jamesa Bonda, no odbila ga je casting direktorica Bondovih filmova Debbie McWilliams, koja je tada izjavila da bi Bond morao biti “razarajuće zgodan i nevjerojatno fit”. Za novog Bonda ipak je izabran Daniel Craig, a Williams se morao zadovoljiti time da kao tajni agent pozira u videospotu za svoj singl “Millenium”, u kojem je upotrijebio i riff bondovske pjesme “You Only Live Twice” koju izvodi Nancy Sinatra.

Jedini koncert u regiji

Kako su veliki stadionski koncerti također i vizualni spektakli, tako će se na maksimirskoj pozornici naći i 3D statua s Robbiejevim likom koja je ujedno i simbol cijele turneje. Pripreme na stadionu počele su još početkom kolovoza, a koncert u Zagrebu jedini je u regiji, pa se očekuje i velik broj stranaca.

Vodič za večerašnji nastup

- Predgrupa Robbieju bit će Olly Murs, engleski pjevač i jedan od najuspješnijih natjecatelja glazbenih emisija kojega je javnost upoznala putem TV emisije “The X Factor”. Robbie mu je bio gost na jednom od televizijskih nastupa, iz čega se kasnije rodila i njihova suradnja. Osim Ollyja, atmosferu će zagrijati i DJ Filip Jelaš.

- Stadion se otvara u 16 sati, DJ Jelaš svoj set počinje u 18 sati, Olly je na rasporedu u 19.30, a Robbie na stage izlazi točno u 21 sat.

- Williamsov prateći bend sastoji se od 11 glazbenika: glazbeni direktor, ujedno i klavijaturist u bendu, je Paul Beard. Gitare sviraju Gary Nuttall i Tom Longworth. Ritam sekciju čine Jeremy Meehan na bas gitari i Karl Brazil za bubnjevima. Benjamin Edwards, Mark Brown i Michael Kearsey sviraju puhaće instrumente, a prateće pjevačice su Denosh Benett, Nayanna Holley i Sara Jane Skeete. Za fizički naporan show pripremaju se u teretani, a na pozornici su usklađeni i izborom odjeće.

- U prodaji je ostalo još nešto više od 3000 ulaznica, a mjesta još uvijek ima i za tribine i za stajanje, uključujući i fan pit. Najjeftinije ulaznice iznose 279 kuna, dok mjesta u loži koštaju 999 kuna.

- Svima s ulaznicom za koncert ZET je danas omogućio besplatno korištenje javnog prijevoza, i to na svim linijama.

- Na stadionu će u ponudi biti piće, kokice i čokoladice Kit Kat.

- Turneja “Take The Crown” započela je 14. lipnja ove godine u Dublinu, a riječ je o stadionskoj turneji koja obuhvaća 18 gradova i završava 25. kolovoza u norveškom Stavangeru.

- Uz pozornicu bit će postavljen i ogroman videozid koji se sastoji od čak 48 tisuća piksela i napravljen je isključivo za ovu turneju.

- Robbie na svojim koncertima u pojedinim pjesmama koristi sampleove AC/DC, Britney Spears i kalifornijskog hippie benda iz 70-ih The Doobie Brothers, a izvodi i jednu pjesmu svog bivšeg benda Take That, kao i po jednu obradu afričkog jazz pjevača Cabella Callowaya III i britanskog pop benda World Party.

- Pjevač i njegova ekipa vrlo su tajnoviti, pa se tako ne zna ni kada stižu u Zagreb, ali lako je moguće da su došli već dan uoči koncerta, s obzirom da između dva grada imaju po dva-tri dana pauze, a zadnji koncert prije zagrebačkog bio im je onaj u Stuttgartu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:23