NAKON 63 GODINE

NEMA VIŠE BIKINIJA NA IZBORU ZA MISS SVIJETA 'Ovdje nije riječ samo o natjecanju ljepote nego o ljepoti sa svrhom'

Miss South Africa and the 2014 Miss World, Rolene Strauss, waves after being crowned during the grand final of the Miss World 2014 pageant at the Excel London ICC Auditorium in London on December 14, 2014. AFP PHOTO / LEON NEAL
 LEON NEAL / AFP

Daleke 1951. organiziran je prvi izbor Miss World ili Miss svijeta, a od 2015. godine po prvi put djevojke neće prošetati pistom u kupaćim kostimima.

Nakon 63 godine organizatori odlučili su se za nova pravila za djevojke koje će se boriti za krunu Miss svijeta.

'Organizacija se odlučila na taj korak jer to nije ono što želimo da Miss svijeta predstavlja. Nije samo riječ o natjecanju ljepote nego o ljepoti sa svrhom. Mi pak ne vidimo svrhu u tome da djevojke hodaju u kupaćim kostimima', poručili su Chris Wilmer i Julia Morley iz organizacije za ABC News.

Posljednjih nekoliko godina djevojke koje su dobile titulu Miss svijeta bile su glasnogovornice raznih humanitarnih kampanja.

'Miss svijeta bi se trebala fokusirati na više stvari, a ne samo na fizičku ljepotu. U budućnosti će djevojke nositi reviju odjeće za plažu umjesto kupaćih kostima. Bit će to više modno natjecanje nego bikini show. Miss svijeta bi trebala biti glasnogovornica koja može pomoći zajednici, ambasadorica, a ne kraljica ljepote', zaključili su iz organizacije.

Posljednja Miss svijeta koja je nosila bikini na pozornici je ovogodišnja pobjednica Rolene Strauss iz Južne Afrike.

Izbor za Miss održan 2014. u Londonu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:51