MILOŠ BIKOVIĆ

Najtraženiji srpski glumac napokon stigao u Zagreb: 'Iznenadio sam se što su me ljudi prepoznali'

Zvijezda filma ‘Montevideo’ stigao je u Hrvatsku s predstavom Beogradskog dramskog pozorišta ‘Moj sin malo sporije hoda’ koje gostuje u Satiričkom kazalištu Kerempuh
 Boris Kovačev/CROPIX

Iako mu je tek 26 godina, mladi srpski glumac Miloš Biković zahvaljujući filmovima i seriji “Montevideo” u Zagrebu nije nepoznato lice. Muški dio publike prvi će se sjetiti Tirketa iz hit-serije i filmova Dragana Bjelogrlića. To i ne čudi, jer Biković u njima glumi mladog, darovitog nogometaša. Premijera “Montevideo, vidimo se!” dovela ga je u studenome prošle godine prvi put u Zagreb. Sada je stigao ponovno u sklopu gostovanja Beogradskog dramskog pozorišta u Satiričkom kazalištu Kerempuh s predstavom “Moj sin malo sporije hoda”.

- Maloprije mi je prišla neka djevojka na ulici i rekla da me je gledala u seriji ‘Samac u braku’. Iznenadio sam se jer mi nije bilo jasno gdje je vidjela tu seriju, pa mi je objasnila da ju je gledala preko interneta. Eto, kultura i umjetnost zahvaljujući internetu brišu sve granice - kaže Biković, kojeg inače u susjednoj državi smatraju najpopularnijim mladim glumcem. No to mu se očito pretjerano ne sviđa, iako je prilično racionalan.

- Popularnost sama po sebi ne znači ništa. Nije mjerilo kvalitete, iako bi trebala biti, niti uspjeha, jer imate popularne ljude samo zato što su se skinuli pred kamerama. Ali istina, donosi projekte, što je dobro za moj posao - odgovara ozbiljno.

Dok igra u već postavljenom komadu “Moj sin malo sporije hoda”, u pripremama je za sljedeći projekt. Zbog njega je počeo boksati, jer je dobio ulogu u predstavi temeljenoj na poznatom romanu Dragoslava Mihajlovića “Kad su cvetale tikve”.

- Morao sam trenirati i nogomet za ‘Montevideo’, jer bio sam stvarno potpuna neznalica. Nikada nisam bio dobar u sportovima koji su tražili sitan korak, trenirao sam košarku. A sa 22 se puno teže uči nego sa sedam godina. Na castingu koji je trajao mjesec dana imali smo svaki dan trening. Rekli su mi - dobar si glumački, ali s loptom si potpuno neupotrebljiv, ne možemo ti dati ulogu koju bismo htjeli, upropastit ćeš je, Tirke bi trebao biti stvarno dobar nogometaš. Zamolilo sam ih da mi daju tri tjedna, iako sam znao da ne mogu svladati te elemente koji se traže, ali mogao sam napraviti nešto atraktivno, tri, četiri takva poteza. Poslije godinu i pol dana snimanja i treniranja ne mogu reći da dobro igram, ali mogu reći da sada znam igrati nogomet - rekao je Biković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 18:09