PROŽIVJELA DRAMU

NAJTEŽI DANI PJEVAČKE DIVE Tereza zbog teške infekcije završila u bolnici, strahovala je za život

Glazbenici je prije šest godina zbog karcinoma odstranjen bubreg
Dubrovnik, 280111. Sportska dvorana, Gospino polje. Deseta jubilarna Festa 2011. Dubrovnik u znaku je Tereze Kesovije odnosno 50. obljetnice njene karijere. Brojni hrvatski estradnjaci na koncertu otpjevali su najpopularnije Terezine pjesme.Na fotografiji Tereza Kesovija.Foto: Zoran kusalo / CROPIX
 Zoran Kusalo / CROPIX

Počelo je s lagano povišenom temperaturom. Na dan dubrovačke promocije moje autobiografske knjige “To sam ja” nisam se najbolje osjećala, ali sam to pripisivala uzbuđenju zbog toga jer ću svoje djelo predstaviti u svom gradu.

Kako su sati odmicali, nije mi bilo bolje, pa mi je prijateljica savjetovala da izmjerim temperaturu. Od blago povišene podvečer je narasla na jako visoku, pa sam pozvala Hitnu pomoć.

Liječnici olakšali muku

Temperatura je dotad već bila previsoka, sva sam se tresla od groznice. Nakon što su me liječnici Hitne pomoći pregledali, rekli su mi da nemamo što čekati i da odmah moram u bolnicu. Tamo se ustanovilo da imam jaku infekciju bubrega - kaže Tereza Kesovija.

Pjevačica je hospitalizirana na Infektološkom odjelu Opće bolnice u Dubrovniku. Njezino zdavstveno stanje bilo je vrlo ozbiljno, to više što je Terezi prije šest godina zbog karcinoma odstranjen desni bubreg.

- U bolnici sam provela tjedan dana. Bila sam slaba zbog temperature i jako žalosna jer je zbog bolesti odgođena promocija moje knjige. Svu tu muku olakšavali su mi dobri doktori i krasne medicinske sestre, te brojni prijatelji koji su me došli posjetiti. Obišli su me i moj Đelo, i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić - govori Tereza, koja je početkom tjedna otpuštena iz bolnice.

Na opravak u Zagreb

Iz Dubrovnika je potom otputovala u Zagreb, gdje će nastaviti odlaziti liječniku.

- Moram primiti još pet injekcija. Sva sam već izbodena, ruke su mi prepune modrica. Ali, izdržat ću! - poručuje pjevačica koju u njenom domu u zagrebačkim Mlinovima obilaze sin, snaha i voljena unuka Mila, koja je na bakinu radost prošlog tjedna položila teški ispit, kao i najbliže prijateljice.

- Svima im mogu reći samo jedno veliko ‘hvala’ - kaže Tereza, koja će dubrovačku promociju knjige održati koncem rujna, čim se do kraja oporavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:12