NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

NAJBIZARNIJA PARNICA U POVIJESTI Modni mačak na sudu dokazao da nosi samo originale

Marko Grubnić nema pun ormar ‘lažne’ odjeće, stoji u obrazloženju sudske presude
 Instagram

Marko Grubnić iz Zamorskog Brega, poznatiji kao Modni mačak, ipak nema pun ormar lažne odjeće, ne posuđuje krzneni prslučić od pjevačice Indire i ne živi u stanu koji su mu roditelji kupili na kredit. Jedan dnevni list morat će mu platiti 10.000 kuna odštete jer su naveli te tvrdnje.

Grubnić je na Općinskom građanskom sudu tražio 50 tisuća kuna odštete, a presudu je djelomično dobio u svoju korist.

- Ja savjetujem ljude o oblačenju, pa sam se zbog svega dosta uzrujao, osjećao sam se uvrijeđeno, poniženo.

Odlučujući o visini pravične novčane naknade, sutkinja Ivana Galić vodila je računa o tome da je tužitelj trpio duševne boli srednje jakog intenziteta neposredno nakon objave tekstova, a da duševne boli, ali slabijeg intenziteta, trpi i dalje.

No, smatra da je djelomično u pravu kada navodi da je veći dio ovdje prijepornih informacija o tužitelju (kako se odijeva, kako nabavlja odjeću, posuđuje li odjeću od drugih, kakve torbe nosi), pa makar one bile i neistinite, takve naravi (banalne i za većinu prosječnih čitatelja potpuno nevažne) da se njihovim objavljivanjem ne može izazvati povreda prava osobnosti većih razmjera.

S obzirom na izneseno, sud je utvrdio da tužitelju pripada naknada od 10.000 kuna, a odbijen je dio zahtjeva tužitelja od 40.000 kuna. Na Grubnićevu žalost, istom presudom naloženo mu je nadoknaditi tuženiku parnični trošak od 5710 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 00:40