SLATKI OKUS POBJEDE

Marija Borić: Za moju pobjedu najzaslužniji je tata Tomislav, operni pjevač

 Bruno Konjević/CROPIX

Možda zvuči neuvjerljivo, ali doista se nisam nadala pobjedi. Bila sam sigurna da će pobjedničke pehare dobiti Nataša Janjić i Marko Tolja, koji su u HTV-ovu showu ‘Zvijezde pjevaju’ briljirali. Mislila sam da će se oni za pobjedu boriti s Mariom Petrekovićem i Ivanom Kindl. Ervin Baučić i ja u polufinalnoj smo se emisiji već psihički pripremali da ćemo ispasti iz showa, a kada smo ipak ostali, shvatila sam da je sve moguće - snenim nam je glasom rekla Marija Borić, koja je zajedno s ostalim sudionicima pete sezone showa “Zvijezde pjevaju”, nakon tuluma u kafiću na Prisavlju, produžila u stan Marija Petrekovića i tamo pjevala i plesala do ranih jutarnjih sati.

80 tisuća glasova

- Na sreću, Ervin i ja danas više ne moramo uvježbavati pjesme za subotnji nastup - stvarno ne znam kako bi to zvučalo. Moram priznati da sam tužna što se naše druženje okončalo i nadam se da ćemo se nastaviti viđati iako sam svjesna da to zbog poslovnih obaveza neće biti toliko često kao do sada - kaže glumica za koju je u finalnoj emisiji glasalo 80.000 ljudi, čak 10.000 više nego za njezine rivale.

U završnici showa Marija i Ervin (kojem je plavokosa zvijezda sapunica bila treća sreća jer je, pjevajući u paru s Tamarom Despot i Marijanom Mikulić, dosad show napuštao na samim počecima) otpjevali su ariju iz “Fantoma u operi”, skladbu Lise Stansfield “All around the world” te hit Zorice Kondže i Olivera Dragojevića “Ti si moj san”, a sve tri numere Marija je prvi put izvela bez imalo treme.

- U izlučnim emisijama doslovno sam se svaki put tresla od treme i odgovornosti da nešto ne zaribam. U tim mojim tremaškim trenucima nisam ni s kim komunicirala. Nakon generalne probe, a prije početka svake emisije, povlačila sam se u garderobu i bila sama sa sobom. Ostali natjecatelji s vremenom su se navikli na to pa bi govorili: ‘Pustite Maru, skuplja samu sebe’ - smije se Marija, koja je smisao za glazbu naslijedila od oca, poznatog popularnog pjevača Tomislava, koji je s njenom kumom Terezom Kesovijom u subotu navečer u televizijskom studiju zdušno navijao za nju.

No, Marija nije odrastala samo na opernim arijama.

- U osnovnoj sam školi bila luda za Tajči, čak sam nosila sličnu frizuru. Sjajni su mi bili i Novi fosili, a onda Nina Badrić, pa Vanna i E.T. Posljednjih godina najviše uživam u glazbi Celine Dion - otkriva Marija, koja je žiri i publiku očarala baladama.

Gađala je cipelom

- Imam rock u pokretu, ali izgleda da ga nemam u glavi - priznaje plavuša koju kao djevojčicu nisu željeli primiti u glazbenu školu jer su profesori procijenili da nije dovoljno talentirana za glazbu. To joj nije jedino neugodno iskustvo vezano uz pjevanje. Sestra ju je, prisjeća se, svojedobno gađala cipelom jer nije htjela prestati pjevati, a par godina kasnije na sestrinu su je vjenčanju svatovi otjerali s pozornice, govoreći joj da je dovoljno pjevala.

- Unatoč tome nastavila sam pjevati, a do showa ‘Zvijezde pjevaju’ hvatala sam se mikrofona na karaokama ili bih pjevala na tulumima u dobrom društvu. Tako ću nastaviti i ubuduće. Bez obzira na subotnju pobjedu, ne vidim samu sebe kao pjevačicu. Budem li ubuduće profesionalno pjevala, bit će to isključivo zbog mog posla - kaže Marija.

Za razliku od nje, njezina konkurentica Nataša Janjić s Markom Toljom je posljednja napustila Petrekovićev stan.

Marijino pravilo: Kulinarska druženja petkom

Marija Borić uvela je novo pravilo u show “Zvijezde pjevaju”. Naime, svakog petka poslijepodne društvo se skupljalo kod nje i uživalo u različitim delicijama.

Marija kaže da ne može odlučiti čije joj je jelo bilo najukusnije, ali hvali gusju paštetu Ksenije Erker, ždrebetinu s domaćom tjesteninom Ervina Baučića, čokoladnu tortu Giulianove supruge Kristine, piletinu sa sirom i šunkom Marije Husar, pašticadu Ivane Kindl, pečenu hobotnicu Nataše Janjić, šurlice u umaku od šparoga Melite Hrengek...

- Sva ta jela bila su predivna, pa ako HTV-ovci namjeravaju organizirati show ‘Zvijezde kuhaju’, upozoravam ih da svakako računaju na našu ekipu - kaže Marija, koja je ostale natjecatelje očarala skuhavši im tjesteninu s kozicama. ( Kl. R.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 18:04