BORBA ŽIVOTA

Luka Vidović: Siguran sam da će i mama i tata pobijediti rak

ZAGREB - Kad su prije godinu dana glumici Mirjani Majurec liječnici dijagnosticirali rak dojke, velika joj je potpora na putu ka ozdravljenju bio njezin bivši suprug i kolega Ivica Vidović. Pozitivnim stavom, pozivima, smijehom i razgovorom koji nije uključivao riječ ‘bolest’, zajedno su sa sinom Lukom Vidovićem prolazili teško razdoblje i ni u jednom trenu nitko od obitelji i bliskih prijatelja nije ni pomišljao na ikakav drukčiji rasplet osim onog najsretnijeg.

Ne prepuštaju se očaju

Ona je sada jako dobro unatoč iscrpljenosti, oporavlja se od kemoterapija i napornog liječenja, prihvatila je ulogu u seriji “Pod sretnom zvijezdom“, ali u veliku životnu bitku, na žalost, sada se upustio Ivica Vidović. Našem istaknutom glumcu dijagnosticiran je tumor na grlu, a iza njega su već dva operativna zahvata. Trenutno je ponovno u bolnici i čeka treću operaciju.

No, obitelj se ni ovaj put ne želi prepustiti očaju ni negativnim mislima. Teško je bilo reći ružnu vijest sinu Luki, supruzi Gordani Gadžić, ali i svojoj dobroj prijateljici Minji Majurec. No, sumnji u ozdravljenje ni ovaj put nema mjesta u obitelji Ivice Vidovića.

Ipak, za razliku od bivše supruge koja je o svojoj bolesti otvoreno progovorila u medijima i hrabro se fotografirala bez kose, ali s najširim osmijehom na licu, legendarni glumac odlučio se svoju bitku voditi na intimniji i njemu lakši i prihvatljiviji način.

- Ivica je u bolnici, čeka operaciju i u ovoj, sadašnjoj situaciji novine nam nisu saveznik. Bez obzira na to što je on javna osoba, sada nije trenutak za razgovor s njim. To bi ga sada dekoncentriralo, teško govori, a potrebna mu je sva snaga - iskreno je i kratko rekla Gordana Gadžić, usput jasno dajući do znanja da se nitko od njih nije prepustio očaju. Svaki atom snage zajednički će uložiti u borbu protiv opake bolesti.

Bez kemoterapija

Za razliku od bivše supruge, Ivica Vidović najvjerojatnije neće prolaziti kroz kemoterapije, no zbog tumora koji je na teško dostupnom mjestu pred njim je i treća operacija u nizu.

- Jednostavno, treba biti pozitivan i ni na kratko se ne prepuštati ružnim mislima. Moj otac zasad nije išao na kemoterapije već bi se ta mala kvržica koju su mu pronašli u grlu trebala moći riješiti operacijom. Problem je što je tumor na grlu na izuzetno teško dostupnom mjestu i to je razlog što se operativni zahvat morao ponoviti. No, svi smo sigurni da će tata do travnja biti potpuno u formi - siguran je i optimističan 32-godišnji iluzionist Luka Vidović.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 04:16