USKORO POČINJU

LJETNE TV SHEME Nova turska sapunica, ciklus europskih filmova te kao i uvijek - reprize

Iako se po niskim temperaturama ne bi reklo da je ljeto na pomolu, nacionalne televizije već su počele postupno ukidati emisije i uvoditi sve više repriza. Ljetne TV sheme napravljene su po uobičajenoj formuli - malo premijernog stranog i filmskog programa, puno utvrđivanja gradiva i sport kada je riječ o javnoj televiziji.

Na HTV-u će se tako moći pratiti Mediteranske igre, Dijamantna liga, EP u streljaštvu u Osijeku, Umag ATP, Svjetsko prvenstvo u vaterpolu i plivanju, Alka te pretkola Europske lige u nogometu. S obzirom na to da imaju daleko veći budžet od Nove TV i RTL-a, HTV će imati i najviše premijernog programa, no ni tu ne treba očekivati senzaciju. Prvo će svake večeri od 20 sati krenuti reprize tinejdžerske hit-serije “Glee”, a potom i premijerne epizode.

Filmovi nedjeljom

Subotom od 21 sat ići će prijenosi ili snimke festivala i koncerata zabavne glazbe, a nedjeljom filmski spektakli. U povodu ulaska Hrvatske u Europsku Uniju pripremili su ciklus nagrađivanih europskih filmova, poput “Kolje” i “Ondine”, koji će se emitirati u udarnom terminu, također nedjeljom navečer.

Reprizirat će se pak serije “Dva i pol muškarca”, “U uredu”, “Uvijek je sunčano u Philadelphiji”, “Ludnica u Clevelandu”, no i hvaljena danska serija “Borgen” koja je bila prikazana na Trećem programu, a sada se seli na HTV1. Od domaćih emisija ponovno će ići “8. kat”, “Rekonstrukcija”, “Ružiona”, “Do zvijezda zajedno”, “Svirci moji”, “Za srce i dušu”, a od 14. lipnja i game show “Volim Hrvatsku” s Reneom Bitorajcem, Goranom Navojcem i Mirkom Fodorom, koji će paralelno početi snimati novu sezonu.

Na Novoj TV ne planiraju ni ovog ljeta gasiti “inMagazin”, a na njihovu programu krenula je i nova turska uspješnica “Da sam oblak”. Već se mogu gledati “Štrumpfovi”, a slijede i novi nastavci serija “Kako vrijeme prolazi” i “Muškarci u krizi” te “Miami Medical” legendarnog TV producenta Jerryja Bruckheimera.

‘Ninja ratnici’

U ljetnoj shemi Nove TV, koja će startati službeno početkom srpnja, najavljuju i hit-filmove poput “Zodiaca” s Leonardom DiCapriom, “Mističnu rijeku” Clinta Eastwooda, “Krvavi dijamant” s Leonardom DiCapriom, trilogiju “Gospodara prstenova”, triler “Dobri Nijemac” s Georgeom Clooneyjem i Cate Blanchett, TV premijeru filma “Cadillac Records”, u kojem glavne uloge imaju Adrien Brody i Beyonce Knowles. Ponovno će prikazati “Ninja ratnike”, talijansku verziju “Inspektora Rexa” i domaću humorističnu seriju “Zauvijek susjedi” po tko zna koji put.

Utvrđivanje gradiva

RTL je počeo prikazivati odličnu srpsku seriju “Vratiće se rode”. Što se njih tiče, u pitanju je premijera, no ta serija već je išla na Novoj TV prije nekoliko godina, ali u vrlo kasnom terminu, pa se ni ne možemo sjetiti je li prikazana do kraja. Od noviteta, RTL kreće s danas s novom, osmom sezonom hit-serije “Uvod u anatomiju”, a najavljuju još novih serija i filmova. Tako već možemo gledati sapunicu “Avenida Brasil”, a njihovi gledatelji utvrdit će gradivo kada je riječ o serijama “Kosti” te “CSI Miami” i “CSI Las Vegas”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:37