OSUĐENA ZA KLEVETU

KONTROVERZNI BIZNISMEN NIKOME NE OPRAŠTA Bivša misica Trumpu mora platiti 5 milijuna dolara kazne

Sheena Monnin osuđena je za klevetu jer je rekla je da je Miss Universe namješten

Kontroverzni Donald Trump , američki tajkun i vlasnik licence Miss Universe, ponovno puni naslovnice tabloida. Nekadašnja Miss Pennsylvanije Sheena Monnin morat će njegovoj organizaciji Miss Universe SAD platiti pet milijuna dolara zbog klevete, tako je odlučio federalni sud. Cijeli je spor počeo u lipnju prošle godine, kada se razočarana i ljutita Sheena Monnin povukla iz natjecanja, izjavivši da je jedna od konkurentica i prije nego što je samo natjecanje počelo znala imena svih pet finalistica.

“Vjerujem u poštenje, moral i integritet, a ništa od toga nije dio ovog natjecanja”, rekla je tada Sheena Monnin.

Djevojka na čije se riječi Monnin pozvala kasnije tvrdila je da je ta njezina “pretpostavka” o listi najljepših bila tek šala. Nakon što je presuda izrečena Monnin je na svojoj Facebook stranici ustvrdila da ne odustaje od prvotne tvrdnje da je izbor za Miss Universe SAD namješten. Za sudske troškove dosad je već morala platiti 50.000 dolara. Prva presuda u Trumpovu korist donesena je lani u prosincu. Monnin je podnijela tužbu, no njezina žalba ovih je dana odbačena.

Transrodni natjecatelji

Organizator natjecanja tvrdi da je pravi razlog što se Sheena Monnin povukla iz natjecanja to što se nije mogla pomiriti s odlukom da se sudjelovanje dopusti i transrodnim natjecateljicama.

Svojevremeno je Trump istu sumu, pet milijuna dolara, sudskim putem tražio i od televizijskog voditelja i komičara Billa Mahera kao kompenzaciju za duševne boli nanesene Maherom izjavom da je Trump rezultat seksa koji je njegova mama imala s orangutanom, aludirajući zapravo da Trumpov tupe potječe od majmunske dlake.

Čudnovati biznismen Donald Trump često je u centru pozornosti koju izaziva ne samo bogatstvom već i bizarnim ponašanjem, konfliktnošću i ridikuloznim izjavama. Nakon što se razveo od Ivane Trump, zvijezda poslovnog reality showa, 2006. se oženio 26 godina mlađom Slovenkom Melanijom Knavs s kojom ima dijete. Njegovi govori protiv Obame javnosti su dobro poznati, a svojevremeno se i sam želio kandidirati za predsjednika.

Ispisali ga iz škole

Trumpa su još kao dječaka, u dobi od 13 godina, roditelji ispisali iz škole u kojoj se nije osjećao dobro jer je stalno bio u konfliktu i s drugim učenicima i s učiteljima. Do danas postoji cijela lista Trumpovih kontroverznih izjava i neprijatelja koje je putem stekao. Među ostalim, američkoj se javnosti pokušao nametnuti kao kandidat za predsjednika na lanjskim izborima.

Osnovna mu je retorika bila da se Obama pokazao lošijim čak i od Busha.

Širio je glasine o krahu braka američkog predsjedničkog para, teorije zavjere o Obaminu državljanstvu, tvrdeći da je poslao istražitelje na Havaje da dokažu tko je zapravo Barack Obama. Republikanski politički strateg Karl Rove Trumpovu je kandidaturu nazvao “šalom”, na što mu je Trump uzvratio da je je “luzer koji bi trebao u mirovinu”.

Kada je nekadašnja misica Amerike Tara Conner zatečena da kao maloljetnica pije u kafiću 2006., unatoč pritisku američke puritanske javnosti, Trump joj je odbio oduzeti titulu.

Stao je u zaštitu i Carrie Prejean, prije nekoliko godina Miss Kalifornije, koja se našla u središtu pozornosti zbog polugolih fotografija te homofobnih izjava. “Ostaje Miss Kalifornije”, izjavio je na konferenciji za novinare Trump, vlasnik licence za Miss Universe, objasnivši da sporne fotografije ne predstavljaju povredu ugovora. “Utvrdili smo da su fotografije u redu. Neke su jako lijepe, druge su možda malo smjele, ali mi smo ipak u 21. stoljeću”, rekao je.

Trump je i vlasnik 750 milijuna dolara vrijednog golf-terena s popratnim sadržajima na sjeveru Škotske u blizini Aberdeena. Tereni s pogledom na Sjeverno more i razni turistički sadržaji sagrađeni su unatoč otporu tamošnje javnosti.

Jeziv i priglup

Televizijsku voditeljicu Selinu Scott koja je sudjelovala u kontroverznom dokumentarcu o liku i djelu Donalda Trumpa nazvao je “jezivom i ne baš posebno pametnom”. Na što mu je ona uzvratila da “ima ego velik poput zgrade Empire State Building”. Nekoliko godina kasnije nastavili su se javno vrijeđati nakon što je Trump Selinu Scott nazvao “novinarkom treće klase”, a ona mu odvratila: “Gospodin Trump sebe čini ridikuloznim kao što je i slamnata kosa na njegovoj glavi”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 11:38