Knjaz: Je li netko požalio što mi je došao u emisiju? Svi...

ZAGREB - Dok još na RTL televiziji idu reprize “Mjenjačnice”, Robert Knjaz i njegova ekipa pred završetkom su svog projekta “Najveće hrvatske misterije”. Nagrađivani televizijski autor, potpisnik emisija “Zaleđe”, “Svlačionica”, “U paklu Portugala” i “ Koledžicom po svijetu” u utorak 8. rujna startat će s novim talk showom od 15 epizoda. Naravno, ni ovog puta nije riječ o klasičnom talk showu, jer vidjeti Knjaza u klasičnom studiju kako propituje jednog gosta stvarno je nezamislivo. “Najveće hrvatske misterije” imat će goste, i to vrlo zanimljive, od pjevača do sportaša, no oni su po običaju svi manje morali strahovati od “škakljivih” pitanja, a više od Knjazovih “spački” na kojima je, slobodno se može reći, doktorirao. No, bez obzira što i kritika i gledatelji gotovo hvalospjevima dočekuju svaki njegov novi projekt, Knjaz gotovo u pravilu prije svakog početka emitiranja i prvih reakcija ima tremu.  



- Kad radiš na televiziji za najširi auditorij, koji ima najširi raspon ukusa, naravno da strepim hoće li se emisija ljudima svidjeti. A kako se danas sve vrti oko postotka gledanosti i oni moraju biti što viši, to je i veći pritisak da napraviš emisiju koja će pogoditi ukus što šireg sloja gledatelja, što baš nije lako.



• Što gledatelji mogu očekivati od vašeg novog projekta?



- Kao i uvijek - dim, pucnjavu, momačko nadigravanje u zraku, navalu emocija, mnoštvo informacija i akcije, jednom riječju zabavu! Zapravo je riječ o zabavnom talk-showu s mnoštvom igrica i iznenađenja za gosta. Uz to, u svakoj emisiji baka Slavica, Micika, vrana i ja rješavamo po jedan misterij koji vjekovima muči hrvatski narod. Na primjer - zašto manekenke više vole nogometaše od rukometaša? Gdje je nestao “tabletić”? Postoji li jaz između punkera i šansonijera? Gdje je nestao cro dance? Tko je genij? Ima li Kostelić alternativu? Zašto su nogometaši metroseksualci? Mogu li rockeri usvojiti istinske hrvatske vrijednosti?



• Snimanje je počelo u proljeće, s emitiranjem počinjete za 10-ak dana, u kojoj ste fazi s projektom?



- U ciljnoj smo ravnini i imamo još samo dva snimanja (jedan gost i finale), od 15 emisija - 13 je gotovo. Trenutno koristim ljetni odmor da bih radio na konceptu za novi projekt koji kreće na proljeće 2010. godine. Dakle, iako “Najveće hrvatske misterije” još nisu ni počele s emitiranjem, već sam na drugom projektu.



• U “Misterijama” ste ugostili brojna poznata lica. Koja vam je epizoda najdraža?



- Isticati posebno jednu epizodu i gosta bilo bi nekorektno prema drugima. S druge strane, svaki gost u emisiju unosi svoju energiju i osobnost, tako da je svaka emisija drukčija i na drugi način zabavna. Bilo je veselih epizoda poput onih s grupom TBF, začudnih s Terezom Kesovijom i punkerima, nostalgičnih sa Sennom M, Ellom i Mineom, smiješnih s Vorijem i Džombom, dinamičnih s Aljošom,...



• Je li netko od njih požalio što je prihvatio vaš poziv?



- Svi (smijeh)... Ma zezam se. Iako su snimanja duga i naporna za goste i iako si sigurno većina njih tijekom snimanja misli “što mi je to trebalo”, ipak sam siguran da će svi na kraju biti zadovoljni kad vide gotovu emisiju.



A jeste li vi požalili? Mladenu Grdoviću navodno ste otkazali gostovanje jer je bio previše “veseo”.



- To nije istina, svakom svojem gostu pristupam s jednakim poštovanjem i uvažavanjem bez obzira bio “veseo” ili “tužan”. Istina je da kompletnu emisiju s Mladenom nismo završili, ali s obzirom na to da je prvi dio emisije montiran i da je zabavan, vjerujem da ćemo bez problema snimiti i drugi dio. S tim da nije prvi put da emisije, ovisno o obvezama gosta, snimamo u više navarata. Tako je i u “Mjenjačnici” razmak između prvog  i drugog dana snimanja kod Keruma i beskućnika bio mjesec dana, a kod Rojsa i Ciganovića čak 6 mjeseci.



• Kako to da ovog puta gost nije ni jedan hrvatski političar?



- Htio ja to sebi priznati ili ne, svi gosti kod mene ispadnu simpatični. Ovaj put nisam htio riskirati da se to desi i našim političarima. Radije bih da to zasluže svojim dijelima tijekom godine.



• Jeste li zvali Slavena Bilića, svojedobno ste izjavili da biste ga voljeli ugostiti?




- Da zvao! Palio svijeće na Kamenitim vratima, na koljenima hodočastio do Sheratona i kampa naše repke, pisao mu duga i emotivna pisma, zamatao se u hrvatsku zastavu i molio se tjednima. No, kleta sudba nam nije bila naklonjena, iako smo se više puta našli i dogovorili - uvijek se nešto izjalovi. No, vidjet ćemo, još jedna emisija “Misterija” nije snimljena, pa nakon što pobijedimo Englesku na Wembleyju, tko zna?



• Postavljaju li gosti neke posebne uvjete i je li vas netko ove godine ipak odbio?




- Gosti uglavnom imaju uvid u moje prijašnje uratke i osim higijenskih i sanitarnih preduvjeta, ne postavljaju dodatne zahtjeve. S druge strane, mi im garantiramo da će iz emisije izaći fizički i psihički neoštećeni. Dobro, za ovo drugo nisam siguran (smijeh). A odbili su mnogi, Sanader, Obama, Mickey Mouse i još stotine njih.



• U emisiji se pojavljuje i prava vrana, očekujete li možda proteste prijatelja životinja?



- Zašto? Baš obrnuto, to je velika promocija za vranu i njenu škvadru. Na kraju krajeva, tko sve dobiva prostor u hrvatskim medijima, red je da ga dobije i jedna vrana. U ovoj emisiji ona svima dokazuje svoju elokventnost, uglađenost i usklađenost s europskim standardima.



• Baka Slavica je stalni član ekipe, zvijezda vaših projekta, no i dalje radi kao kumica na placu. Kako to? Nije se umislila ili su honorari za emisiju jako “tanki”?




- He, he, pa i James Bond i Grupa TNT imaju paravan iza kojeg obavljaju svoje tajne poslove. Tako nekako je i s bakom, koja sa svoje pozicije na placu smjenjuje i postavlja ministre, određuje makroekonomsku politiku i dirigira sa mnom i mojom ekipom na RTL-u.



• Družite li se i izvan snimanja?



- Samo ljeti na Zrću, jer tijekom godine ne stignemo. Ali jako smo povezani i baka mi je uzor kako se treba ponašati prema ljudima. Uvijek blaga, dobronamjerna i s lijepim riječima za svakoga. Sve obrnuto od mene.



 Pet novih koncepata za proljeće



• U proljeće ste ponovno postali otac, supruga je rodila sina Luku. Koje su vaše dužnosti?



- Voliti ih, maziti i paziti. A to stvarno nije teško.



• Kako na vaše emisije reagiraju sin Emanuel i kći Sunčica?



- Navikli su se, žive s tim od rođenja, a u isto vrijeme im je sve to i zabavno. Tako da jedva čekaju  8. rujna i početak “Najvećih hrvatskih misterija”.



• Što planirate kada završi snimanje “Najvećih hrvatskih misterija”?



- Kao što rekoh, već radim na novom projektu za proljeće 2010., a snimanja bi trebala početi ovu jesen ili zimu. Imam četiri, pet koncepata i trenutno s ekipom na RTL-u važemo s kojim od njih idemo van.






Tina Premec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 04:24