JA, TATA

KAKO SMO POSTALI PONOSNI OČEVI U ZRELOJ DOBI 'Ovo je naša godina, neopisivo je slušati prva gugutanja'

'Po čemu ćemo pamtiti 2015.? Po smijehu, plaču, upečatljivim trenucima tih divnih malih bića koja su naše partnerice donijele na svijet. Tek potom po poslu'
 CROPIX

Najbolji osjećaj na svijetu je postati tata! - kaže Dejan Aćimović. Poznati redatelj i glumac prošlog tjedna postao je prvi put otac u pedeset i drugoj godini. Njegova životna partnerica, dvadesetak godina mlađa novinarka Dijana Kožul, na svijet je donijela malenog Andriju Aćimovića, a ponosnom tati, koji se, priznaje, po rođenju sina napio s prijateljima, najvažnije je da su mama i bebica dobro i zdravo.

Ljubazni i predani poslu

- Dat ću sve od sebe da budem najbolji otac na svijetu - kaže Dejan kojeg smo zatekli dok je hitao u posjet svojim najmilijima koji će iz rodilišta, bude li sve po planu, izaći sredinom ovog tjedna.

- Svakako pohvalite ljude iz zagrebačke bolnice Sveti Duh, jer ovakva profesionalnost, ljubaznost i predanost rijetko se susreću - napominje redatelj koji će 2015. godinu pamtiti i po snimanju filma “Anka”, prema djelu Mate Lovraka s Ericom Cantonom u glavnoj ulozi.

- Cantona se pokazao kao vrstan glumac i veliki profesionalac. Čast mi je što su u filmu pristali glumiti i Rade Šerbedžija, Goran Grgić, Linda Begonja, Nikola Kojo... - užurbano govori Aćimović dok hita prema rodilištu u posjet sinu i Dijani, “predivnoj, fenomenalnoj ženi”.

Neprospavane noći

Novopečeni otac Aćimović, naravno, još ne zna kolike će noći zbog sina Andrije morati probdjeti, kako će se brinuti i pitati zbog čega maleni plače... No, sve to dobro je poznato Daliboru Mataniću (40), čija je supruga Helena Minić (36) njihovu djevojčicu Lolu rodila 10. kolovoza.

- Helena i ja ni prije nismo puno spavali, pa nam besane noći koje nam je uvela Lola ne padaju teško - kaže redatelj, koji je u ljubavnoj vezi s glumicom godinu i pol dana. Helena i Dalibor lani su se vjenčali u Istri, a njihova sreća postala je još i veća kada su uskoro nakon toga shvatili da je Helena u drugom stanju.

To je nije spriječilo da supruga prati u Cannes i s njim na licu mjesta podijeli uspjeh zbog njegova filma “Zvizdan”, koji je ujedno i hrvatski kandidat za Oscara.

- Kad me pitaju po čemu ću pamtiti 2015. godinu, samo se počnem smijati. Jer, toliko je toga lijepog bilo. Oscar? Što se toga tiče, pred našom je ekipom sada veliki posao. Ako ‘Zvizdan’ uđe među privh devet ili pet filmova, našoj sreći neće biti kraja - kaže Matanić koji je prve uspjehe “Zvizdana” slavio udvoje, a sada će nastaviti utroje.

- Lola je horoskopska Lavica i mislim da ima sva obilježja tog horoskopskog znaka. Točno zna što hoće, a što neće, a uglavnom hoće šefovati. Helenu i mene pomalo podsjeća na zahtjevnu kraljicu Cersei iz ‘Igre prijestolja’, ali ne bunimo se i - slušamo - u šali priča redatelj koji uvelike pomaže Heleni oko malene.

‘Dobro se snalazimo’

- Lola, Helena i ja sad smo u svojevrsnoj karanteni. Uljudno smo odbili sve koji su ponudili da nam pomognu u našim roditeljskim obavezama i zasad se jako dobro snalazimo - kaže Matanić.

Svoj mir i sreću u 2015. godini pronašao je i Hrvoje Šalković (42), čija je deset godina mlađa partnerica Ana Gruica 20. kolovoza u Splitu rodila Marata Ivana.

- Doista, ovo je godina u kojoj su mi se stvari jednostavno posložile, godina u kojoj sam pronašao mir i u potpunosti se ostvario kao čovjek. Na profesionalnom planu mi se dogodio predivan uspjeh u karijeri, osvojio sam nagradu publike za najbolji krimić Balkan Noir 2015. i pripadajućih deset tisuća eura. Što se tiče svih ostalih poslova kojima se bavim, sve je išlo kao po špagi, toliko dobro da sam se već počeo pitati kako je to moguće, zašto se baš sve slaže kako treba. Ali ipak, ove se godine dogodilo i nešto što je jednostavno pojelo sva ostala zbivanja i učinilo ih sporednima. Postao sam otac predivnog dječaka, i tek kada sam tog mališu prvi put ugledao, shvatio sam koliko je sve ostalo što mi se događa u životu sporedno i manje bitno. Bio sam prisutan na porodu, svih devet sati koliko je trajao, i mogu vam reći da sada još malo više cijenim ženski rod, od vlastite mame, sestre, svih žena koje su rodile, pa tako i do moje vlastite ‘žene majke kraljice’ koja mi je rodila to malo, predivno čudo. Ovo je definitivno najbolja godina ikada, i zaista mi više od ovoga niti ne treba. Osim moje obitelji, malo me toga više zanima u životu - iskreno kaže Šalković.

Slijede svjetske trendove

Sa Šalkovićem bi se sigurno složio i Jeff Goldblum koji je u srpnju po prvi put postao tata. Šezdeset i dvogodišnjem glumcu sinčića je rodila njegova dvostruko mlađa supruga, 32-godišnja Emily Livingston, a ponosni roditelji koji su vijest odmah objavili na Goldblumovoj službenoj Facebook stranici malenog su nazvali Charlie Ocean. Prvo dijete u svibnju su dobili i glumac Benedict Cumberbatch (38) i njegova supruga Sophie Hunter (37), dok su tri mjeseca ranije svog dječačića prvi put u naručje primili glumac Ryan Reynolds (38) i njegova supruga glumica Blake Lively (28).

Inozemne zvijezde uživaju u tome što su roditelji po prvi put postali u nešto starijoj dobi, a stručnjaci kažu kako to donosi i brojne prednosti. Između ostalog, nešto stariji roditelji imaju mudrost i zrelost koja im pomaže donijeti ispravne odluke vezane uz djecu, a nakon što su život dotad živjeli punim plućima, sada se mogu u potpunosti posvetiti roditeljstvu.

Iza njih je i uspješna poslovna godina

Dejan Aćimović tijekom 2015. snimio je, kako kaže, svoj najveći film ‘Anka’, u kojem glumi Eric Cantona. Film je u fazi montaže, a Aćimović ističe kako mu je bila privilegija raditi ga s velikim glumcima. ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića nagrađen je u Cannesu, a natjecat će se na 88. dodjeli Oscara. Hrvoje Šalković jedan je od najčitanijih domaćih autora, a objavio je i roman ‘Nova mis Čilea’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 11:21