SUĐENJE SE NASTAVLJA

JUDE LAW NA SUDU 'Vijest da me Sienna prevarila novinarima je prodao bliski član obitelji'

 AFP

Nakon što se britanski tabloid News Of The World Ruperta Murdocha našao centru skandala zbog hakiranja telefona poznatih osoba, političara i ratnih žrtava te se potom i ugasio, pokrenuta je sudska parnica protiv nekadašnjih urednika tabloida.

Na sudu su svjedočile mnoge žrtve hakiranja, a danas je na red došao i glumac Jude Law koji je svjedočio o tome tko je tabloidu dao informaciju o tome da ga je partnerica Sienna Miller prevarila s Danielom Craigom.

Vidno potreseni Jude na sudu je svjedočio kako je bila riječ o članu obitelji, ali ime nije izrekao pred svima prisutnima u sudnici već je sucu predao papirić s napisanim imenom.

Jude je također na sudu rekao kako prije nije bio upoznat s time da je taj bliski član obitelji dobio ikakve novce za informaciju.

Tijekom svjedočenja je također rekao kako je tek nekoliko godina kasnije saznao da je član obitelji zaslužan za curenje tih informacija u tabloidu News Of The World.

Na pitanje koje mu je postavio branitelj Andyja Coulsona, urednika ugašenog tabloida, kad je točno saznao da je izvor plaćen za informaciju, Jude je odgovorio: 'Danas', piše Daily Mail.

Prema sudskom iskazu, nakon što je saznao za Siennin preljub, Jude je nazvao Daniela Craiga i u svađi mu rekao da bi on svojoj tadašnjoj partnerici, filmskoj producentici Satuski Mitchell trebao reći o vlastitom preljubu.

Law je rekao kako se sa Danielom znao godinama prije nego što je završioo s njegovom djevojkom, a samo mjesec dana kasnije na naslovnici News Of The World osvanuio je naslov 'Sienna vara Judea'.

Jude je na sudu rekao i kako mu je Sienna tijekom veze otkrila da jedan od zaposlenika koji su radili za njega otkriva medijima informacije o njihovoj vezi te da je i sam sumnjao da netko blizak razgovara s novinarima. 'Sumnjao sam u to jer čak i kad sam organizirao tajne sastanke na tajnim lokacijama kao bih proveo neko vrijeme sa svojom djecom, novinari i fotografi su znali gdje sam i uvijek bi me našli'.

Podsjetimo, Sienna Miller je bila među žrtvama hakiranja kojima je isplaćeno 100.000 funti u nagodbi 'za narušavanje privatnosti i ugleda' čime se pred kraj News Of The world pokušalo zataškati aferu o hakiranju.

Krajem 2013. godine četvero je novinara News Of The Worlda priznalo krivnju za optužbe vezane za prisluškivanje telefona tijekom suđenja njihovim bivšim urednicima.

Rebekah Brooks i Andy Coulson nadzirali su sustav prisluškivanja telefona i nezakonite isplate dužnosnicima u vrijeme dok su vodili News of the World koji je prestao izlaziti nakon izbijanja skandala.

Valja istaknuti kako je ovaj tabloid u Velikoj Britaniji postojao 168 godina, a na svojim stranicama objavili su i neke danas povijesno važne događaje poput proglašenje Georgea Vi. za kralja, potonuće Titanica, bacanje atmoske bombe na Japan 1945. godine te vijest o prvom čovjeku na Mjesecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 22:18