SMRT ZVIJEZDE

Jacksonov liječnik neće biti optužen za ubojstvo

Liječnik tragično preminulog Michaela Jacksona Conrad Murray, sigurni su u uredu kalifornijskog tužitelja, ‘nije imao zlih namjera’

Ured tužitelja Los Angelesa više ne smatra da je liječnik, dajući Jacksonu smrtnonosni koktel lijekova, imao “zlih namjera” prema pop-zvijezdi i da uopće nije sumnjao da bi njegovo liječenje moglo rezultirati smrću. Iako još nije donesena službena odluka, kalifornijski mediji sigurni su da je Ured tužitelja odlučio podići optužnicu protiv Conrada Murrayja s optužbom za ubojstvo iz nehaja. Uostalom, u svim sličnim slučajevima u SAD-u, ali i u Velikoj Britaniji, kada nije dokazana nikakva, pa ni najmanja zla namjera liječnicima se sudilo za ubojstvo iz nehaja. U ovom su slučaju bili oprezniji zato što je ipak riječ o kralju popa.

Podsjetimo, Conrad Murray Jacksonu je na dan smrti dao koktel lijekova te 25 miligrama anestetika propofola, koji je uza sve bio koban za oslabljenog Michaela. Murray je kardiolog kojeg su Jacksonovi pomoćnici angažirali prije tri godine preko tvrtke AEG, a od Jacksonove smrti ostao je bez prihoda te je tek prošli mjesec počeo ponovno raditi u bolnici u Houstonu. Prema tvrdnjama bolnice, pacijenti se nisu žalili, a Murray je presretan što ponovno smije raditi kao liječnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:23