PJEVAČICA I ZVIJER

J. LOPEZ PJEVALA TIRANINU: 'Nisam znala da se u Turkmenistanu krše ljudska prava'

Kad joj paše, pravi se neupućena, a kada ne, ljuti se da je ljudi doživljavaju površno, kao još jednu od praznoglavih ljepotica.

Američka pjevačica Jennifer Lopez izjavila je, naime, nakon subotnjeg nastupa na rođendanskoj proslavi predsjednika Turkmenistana Gurbangulija Berdimuhamedova kako nije znala da se u toj zemlji krše ljudska prava. I to unatoč tome što se danima pisalo kako će nastupiti tiraninu kao poklon za njegov 56. rođendan.

Represivna država

Party je inače organizirala kineska nacionalna naftna kompanija, na kojoj je J. Lo, osim svojih najvećih hitova, posebno za predsjednika Berdimuhamedova otpjevala rođendansku pjesmu.

Human Rights Watch opisao je Turkmenistan kao jednu od najrepresivnijih država na svijetu. Jennifer je na partyju , čiji je domaćin bila kineska nacionalna naftna korporacija, izvela svoje najveće hitove.

Odradila gažu

Tek kada ju je prozvala udruga za ljudska prava, a ona odradila gažu i uzela pozamašan honorar, J. Lo se oglasila kako ne bi održala koncert da je znala kakva je situacija.

“Rođendanska pjesma bio je zahtjev korporacije u posljednji trenutak, netom prije izlaska J. Lo na scenu, a ona je graciozno na taj zahtjev pristala”, stoji u izjavi koju je dao pjevačicin glasnogovornik. Da stvar bude bolja, J. Lo je 2007. godine dobila nagradu Amnesty Internationala za “Bordertown”, film koji je producirala i glumila u njemu, a koji se bavi nikada razriješenim silovanjima i ubojstvima mladih žena u Meksiku.

Amnesty razočaran

- Lopez, naravno, ima pravo zarađivati za život i tako da nastupa za diktatora i njegove bliske prijatelje. Međutim, uništila je poruku koju je odaslala tijekom svoje ranije suradnje s Amnesty Internationalom - rekao je Thor Halvorssen, predsjednik The Human Rights Foundation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 05:03