CARRERAS U ARENI

Ivana Banfić u top formi samo šest mjeseci nakon poroda

Poznati su u call centru uspijeli od telefonskih pozivia građana prikupiti oko 115.000 kuna .
Zadar, 210709.Jose Carreras, jedan od najpoznatijih svjetskih tenora odrzao je koncert na zadarkom Forumu ispred crkve sv. Donata.Na fotografiji: Jose Carreras.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

ZAGREB - Barem su dva plemenita razloga bila na srcima više od 10.000 ljudi koji su u subotu došli u zagrebačku Arenu na predbožićni koncert Josea Carrerasa i njegovih gostiju. Prvi je veliko finale humanitarne akcije “Korak u život”, koju je Rotary klub iz Zagreba pokrenuo kako bi financirao školovanje nezbrinute djece i djece bez roditelja, a drugi je svakako memento Vjekoslavu Šuteju, koji je trebao dirigirati Zagrebačkom filharmonijom.

Još je uoči koncerta Jose Carreras najavljivao emotivni nastup u čast svom prijatelju, pa ne čudi stoga što je već i njegov izlazak na scenu publika pozdravila oduševljenim pljeskom. Uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Ive Lipanovića, omiljeni španjolski tenor pjevao je uglavnom prigodne božićne napjeve. Kao njegovi gosti nastupili su i Tony Cetinski, sopranistica Celine Byrne, Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” te Djevojački zbor Zvjezdice.

Politička krema

“O sole mio”, koji je maestro Carreras otpjevao na bis, razgalio je gledalište, u kojem su bile mnoge javne osobe iz kulturnog i političkog života zemlje. Koncert je iz prvog reda pratila predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar kulture Božo Biškupić i predsjednik Sabora Luka Bebić, kao i brojne estradne i TV zvijezde poput Daniele Trbović, Mile Horvat, Gorana Grgića, Damira Markovine, Ivane Banfić. Inače, to je bio prvi njezin izlazak u javnost otkako je prije šest mjeseci rodila sina Jana, iako se po njezinoj izazovnoj figuri to nije moglo uopće naslutiti.

Donacije

U call centru uoči koncerta osobe iz javnog života poput Ivanke Mazurkijević , Damira Markovine i Ivice Propadala i drugih, primale su telefonske pozive kojima su građani donirali novac za akciju. Dobrotvori su tako prema neslužbenim informacijama prikupili oko 115.000 kuna.





Anegdota: Kako je Šutej prevario Propadala

- Kad je Carreras prvi put dolazio na ove prostore, bilo je to, ako se ne varam, u Međugorju 1996., ja sam radio scenografiju za taj nastup. U jednom trenutku došao je jedan gospodin i počeo galamiti kako scena ništa ne valja, kako će te moje plahte ometati zvuk i da sve to treba skinuti. Ja sam se zacrvenio, a on mi je prišao i rekao: ‘Ma, samo se šalim. Ja sam Vjekoslav Šutej’ - prisjetio se Ivica Propadalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:18