NIJE FRANCUSKI

Irski naglasak najseksi je na svijetu

Francuski naglasak završio je tek na četvrtom mjestu po seksipilnosti. Odmah poslije irskog slijedi talijanski naglasak
 Alpha Press

Francuski jezik odavna se smatra jezikom ljubavi, no prema najnovijoj anketi u kojoj je sudjelovalo 5000 žena diljem svijeta, najseksipilniji je na svijetu ipak je irski naglasak.

Francuski naglasak završio je tek na četvrtom mjestu po seksipilnosti. Odmah poslije irskog slijedi talijanski naglasak, a na trećem je mjestu škotski, kojega je vjerojatno najviše proslavio Sean Connery.

Australski naglasak, koji je završio na petom mjestu, ženama je seksipilniji od engleskog, švedski je na sedmom mjestu, a potom slijede španjolski i velški. Deseto mjesto zauzima američki naglasak.

Glasnogovornik stranice www.OnePoll.com, koja je provela istraživanje, optužio je francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja zbog pada popularnosti tog jezika.

„Francuski više nije što je nekad bio. Za to je vjerojatno kriv Sarkozy, koji je sam promijenio percepciju Francuza u svijetu. Ipak, dobra je vijest da su Irci zauzeli primat, jer su već godinama među prvih pet. Popularnosti irskog pridonijela je i sigurno i filmska zvijezda Colin Farrell', rekao je glasnogovornik.

U istraživanju je 60 posto žena ustvrdilo da im se dogodilo da ih je kod muškarca privukao isključivo njihov naglasak. Četrdeset posto žena izjavilo je da bi radije u krevet sa muškarcem koji ima privlačan naglasak, nego s osobom koja priča grubim naglaskom. (A.V.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 06:59