MODRI NA TV EKRANIMA

HTV i Nova TV dogovorili kako će podijeliti prijenose ako Dinamo uđe u Ligu prvaka...

Dinamo počinje svoju europsku avanturu na obnovljenom Maksimiru u srijedu (20.15, HRT 2) sudarom s Neftçijem iz Azerbajdžana
 Tomislav Kristo / Cropix

ZAGREB - Sve adute koje je imao u rukama, Zdravko Mamić spustio je na stol ovoga ljeta. Božica Fortuna podarila je prvaku Hrvatske status nositelja u svim pretkolima Lige prvaka, što je sasvim dovoljno da maksimirski šef shvati kao izazov. Okupio je oko sebe trust mozgova, maksimirski “brainstorming”, fino saslušao sve prijedloge i napravio po svom.

Da se nešto čudno događa, shvatili smo kada je spuštena rampa za odlaske “kapitalaca”. Iako su Badelj, Sammir, Tomečak, Vrsaljko i još neki s pogledima punim čežnje gledali prema graničnom prijelazu Bregana, za sve njih je ispisnica ostala predmet požude! Ali, nije se stalo na tome. U Maksimir je doveden kvartet igrača čija prezimena imaju težinu. Jerko Leko bivši je reprezentativac, Vida i Alispahić su prezent u kontekstu reprezentacije, a Ivan Krstanović vrlo bi lako mogao postati budući.

Magični trokut

No, na vrijeme se shvatilo kako bi i magični trokut Xavi, Iniesta i Messi, da kojim slučajem zalutaju u Maksimir, ostao u debeloj sjeni sveopćeg rugla oko njih. No, i za to su našli rješenje. Maksimirsko novo ruho ovih se dana može pohvaliti novim stolicama. Bit će tu novi “šekreti” i grijani travnjak. A elita i “elita”, te dežurni klimavci kojih je uvijek bilo oko Maksimira, trčkaranje skupocjenih nogu po tom istom zelenom ruhu pratit će iz nove predsjedničke lože.

Na istome onome mjestu gdje je Franjo Tuđman krajem 90-ih likovao nad predstavama svoje najdraže igračke sada će sjediti Mirko Barišić. Novinari su pomaknuti u ložu odmah do predsjedničke, iako vjerujemo da bi ih najradije potjerali sa stadiona. A prostor na kojemu smo često upijali genijalne rečenice trenerskih umova poput “mi znamo, mi hoćemo, mi možemo”, te svjedočili legendarnim obraćanjima naciji Zdravka Mamića, sada će biti pretvoren u VIP prostor, de luxe kategorije.

A tko će sjediti uz Barišića? Vjerojatno odabrani. Supruga Božica koja je najvjerniji navijač Dinama, direktor Vrbanović, a stavili bismo ruku u vatru da će se za svoje mjesto ogrepsti i Miroslav Rožić. Navike su iste, samo se lica mijenjaju.

Golema investicija

U sve to Dinamo je uložio nekoliko milijuna eura. Golema investicija koja bi se mogla pokazati promašenom ako se kompoziciji Krune Jurčića ponovi prošla sezona i izvjesni Šerif iz Moldavije. A puno njih s kojima smo razgovarali tvrde da je Neftçi svemirski brod za Šerif.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:01