EKSKLUZIVNO

Hrvatski kralj ljepote: Kate Middleton izgleda besprijekorno. Upoznao sam je, ne treba joj botoks

Dr. Nikola Milojević, u Londonu se proslavio estetskom kirurgijom, a sada se vratio u Zagreb

ZAGREB - Ona nije nikakva skorojevićka, kaže dr. Nikola Milojević dok Kate Middleton izgovara bračne zavjete u Westminsterskoj opatiji. Sjedimo u Poliklinici Milojević, koju je nedavno otvorio u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici. Posljednji pacijent izišao je prije pet minuta i sestre su prošlog petka pred velikim ekranom u čekaonici priključile planetarnoj masi od dvije milijarde gledatelja.

Simpatična dama

Milojević je u Londonu napravio sjajnu karijeru liječnika estetske medicine. Britanski mediji zovu ga “kraljem botoksa”. Njegovo ime, uz Madonnina doktora za bore dr. Sebagha, sinonim je za pomlađivanje bez skalpela. Milojevićev povratak u Zagreb promijenit će estetičarsku scenu, ali sada je petak u podne i cijeli svijet razgovara samo o jednoj temi. Kate Middleton Milojević je upoznao prije pet godina, dok je radio na londonskoj klinici Harley Medical Group, najvećem lancu klinika za estetsku kirurgiju u Velikoj Britaniji.

- Nije bila na zahvatu ni na konzultacijama - tvrdi. Upoznali su se privatno, njegova kolegica s klinike susjeda je Middletonovima u Berkshireu i njihova dobra prijateljica. - Bilo je to neobavezno, površno upoznavanje. Znate kakva je zafrkancija uvijek kad je u društvu “doktor za botoks”. Rijetko sam kada vidio ženu koja tako besprijekorno izgleda. Bila je prilično rezervirana, već se moglo vidjeti da je pripremaju za ovo, ali izuzetno simpatična dama - kaže. Kolegicu nisu puno ispitivali o Kate. Čuli su da su ona i William jako zaljubljeni. - Sjećam se da je sve oko Kate Middleton uvijek bilo jako normalno, bez drame i glamura - kaže Milojević. Isto iskustvo imao je i s Cameronovima, još dok su bili mladi par. U vrijeme kad je njegova sestra živjela sa Samanthom Cameron i njezinom sestrom na Notting Hillu, britanski premijer David Cameron tek je počinjao uspon kao nova uzdanica Konzervativne stranke.

- Mediji su pokušali progurati priče da su to bile njegove divlje godine, da je bilo i droge, ali to nema veze sa stvarnošću. David Cameron uvijek je bio odmjeren, svi su oko njega tulumarili i pili, on je ostajao suzdržan. Uvijek je bio sjajan tip, ali već se tada ponašao kao da zna da će biti premijer. Ta ležernost dio je engleske kulture - kaže Milojević.

Dr. Milojević uspomene iz Londona evocira s užitkom. To većim što sada sa suprugom Sunčanom i djecom živi u Zagrebu. - Konačno je sve sjelo na svoje mjesto. Obožavam Hrvatsku. Ovo je fenomenalna, bogata zemlja s divnim ljudima. Imamo sve što nam treba za uspjeh - tvrdi.

Tata najbolji mentor

Zvuči kao uobičajeni iseljenički idealizam, ali Milojević tvrdi da je realan. - Znam da smo sada u problemima i neki su mi se čudili da se vraćam, ali ovo je sjajna zemlja za život - smatra Milojević.

Njegov povratak iz Londona na svoj su način definirala dva iskustva: odrastanje uz oca dr. Boška Milojevića, autentičnog pionira, i odlazak u Englesku. Dr. Boško Milojević bio je glasoviti otorinolaringolog, ali postao je legenda zbog svoje osobnosti i vizije.

Dok još nije postojala ni specijalizacija za to, 1967. otvorio je prvu privatnu kliniku za plastičnu kirurgiju u istočnoj Europi. Usred socijalističke fascinacije osrednjim, dr. Boško Milojević uljepšavao je nosove i povećavao grudi.

Njegovo umijeće privlačilo je zvijezde iz cijele Jugoslavije, a klijenti iz inozemstva napunili bi pola Esplanade. Nikolina mama, biolog po struci, u klinici je otvorila kozmetički salon i prva koristila nove tehnologije u kozmetici. Zajedno, anticipirali su trend klinika za pomlađivanje. Govorilo se da nitko u Europi ne zna napraviti nos kao dr. Milojević. Kod njega su učili današnji prvaci estetske kirugije u Hrvatskoj, d r. Glumičić i dr. Borić. Nikola kaže da je bio programiran da postane estetski kirurg.

- Imao sam pet godina kad su me vodili tati na operacije, iz kuta sam ga oduševljeno gledao kako radi. Obožavao sam se motati po klinici. Kod kuće smo ustajali u šest ujutro da zajedno doručkujemo prije tatine prve operacije... živjeli smo s njegovim poslom i uživao sam u tome - prisjeća se.

Na ljetnim praznicima nakon petog osnovne roditelji su taj Nikolin svijet srušili. Usred ljetovanja u Rovinju, mama i tata pozvali su mene i sestru i rekli nam da se nećemo vratiti u Zagreb jer se selimo u London.

Nije bilo rasprave. Nisam se ni pozdravio s prijateljima. Spakirali smo se i otišli - kaže. Bilo je to godinu dana nakon Titove smrti, najave da će Jugoslavija ukinuti privatnike bile su sve glasnije. Dr. Boško Milojević bio je uvjeren da će morati zatvoriti kliniku. - Bili smo imućni, moj bi otac pokazivao ruke i govorio da je sve stvorio sa svojih deset prstiju. Smatrao je da nam za to treba osigurati najbolje obrazovanje i dati priliku - kaže Nikola.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 10:43