PETRA HAJDUK

HRVATSKA PLESAČKA SENZACIJA OSVAJA LONDON 'Plesala sam s Ditom Von Teese, Cheryl Cole i Lady Gagom'

 CROPIX

Do prije šest godina Petra Hajduk plesala je u televizijskim showovima poput Studija 10 i Dore, snimala spotove za Ninu Badrić, Shortyja, surađivala s koreografima Larisom Navojec, Alenom Sesardićem i Igorom Barberićem, a sada radi s Cheryl Cole, Ditom Von Teese i Franz Ferdinandom.

Nježna, plavokosa 28-godišnjakinja 2008. godine zbog školovanja Zagreb je zamijenila Londonom. Plan joj je bio ostati godinu dana kako bi završila studij plesa na Laban Akademiji i onda se vratiti kući, baš kao što se vratila iz Nizozemske gdje je završila godinu na University of the arts u Rotterdamu.

- Namjeravala sam se vratiti u Zagreb, ali potpuno sam se zaljubila u London. Bila sam zadovoljna i u Hrvatskoj jer sam i tu puno radila, ali htjela sam više. Da bi mi produžili vizu, upisala sam biznis na College of Central London, a ta diploma dobro će mi doći jer bih jednog dana voljela otvoriti nešto svoje - objašnjava Petra.

I dalje je vezana za Zagreb, tu su joj obitelj i prijatelji, no posao plesačice vodi je na razne strane svijeta. Baš par dana prije našeg razgovora stigla joj je ponuda za Gruziju u kojoj će mjesec dana provesti zbog njihove verzije showa “Tvoje lice zvuči poznato”. Pleše od vrtića, tijekom osnovne i srednje škole bila je u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, a uz veliku podršku obitelji - mame Sanje i tate Nikole - nastavila je školovanje i u inozemstvu, što ju je u konačnici dovelo i do Londona.

Nakon prve tri godine u britanskoj metropoli dobila je posao u Studiju 68, jednom od najpoznatijih plesnih studija u Londonu gdje je vodila satove, bile jedna od direktorica. Tada su joj počeli i prvi veliki angažmani.

- Nastupila sam u showu Dite Von Teese u jednom klubu, kao njezina asistentica koja joj pomaže dok se razodijeva na sceni. To mi je bio najdraži posao, a Dita me oduševila. Ne ponaša se kao zvijezda, zna što hoće i precizno vam to kaže, a ono što me najviše iznenadilo jest to da nema vojsku stilista i šminkera. Sve radi sama - od šminke, frizure, pa do bojanja tijela bijelom kremom - prepričava Petra. Tada su joj se krenule nizati gaže.

Za Franz Ferdinad snimila je spot za pjesmu “Love Illumination”, dečki iz benda poslije su joj dali i karte za svoj koncert, plesala je i na otvaranju Olimpijskih igara 2012., ali radila i komercijalne spotove poput velike kampanje za H&M s Tonyjem Bennettom i Lady Gagom, lansiranje linije Superdrug Jay Z Perfume... Gagu i Bennetta nije upoznala, ali je zato dobila priliku raditi s koreografom Lady Gage Richardom Jacksonom, što je nemala čast za jednog plesača. Kako je imala sve više posla, početkom ove godine napustila je posao u Studiju 68 i postala slobodnjak. Jedna od posljednjih gaža bio joj je nastup uživo u poznatom showu X-Factor u kojem je plesala uz bok sa Cheryl Cole na pjesmu “I don’t care”.

- Cole je stvarno draga osoba. Stalno se družila s nama plesačicama, tražila je da je podržimo jer je bila strašno nervozna prije nastupa, potpuno isprepadana. U jednom trenutku mi je prišla i pitala me otkuda sam i rekla mi da imam jako lijepo lice, da izgledam kao model. Jednostavno nisam mogla vjerovati da mi to govori tako prelijepa žena, lijepa i s minimalno šminke na licu - govori skromno Petra.

Iako je skromna, Petri je njezino lice osiguralo da uz ples ne mora raditi kao konobarica ili prodavačica kako bi se uzdržavala u skupom Londonu. Radi kao model, a otkako se krajem godine zbog velikog frizerskog showa ošišala na kratko, sve je više traže. Otvorile su joj se i druge mogućnosti, poput glume, pa je u međuvremenu snimila kratki film “Stem”, ali i dobila malu ulogu u novoj seriji “Episodes” s Davidom Schwimmerom i Mattom LeBlancom.

- Nisam mogla vjerovati da pričam s Joeyom iz ‘Prijatelja’, serije u kojoj sam ga gledala godinama - kaže.

Kada ne radi, vrijeme provodi doma ili ode na piće s prijateljima i dečkom, Kenjijem, također plesačem.

- London je skup, konkurencija velika i vrlo je stresno tražiti posao svaki dan, zbog čega mnogi brzo odustanu - zaključila je Petra Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 15:29