HRVATSKI PRIPRAVNIK

HRT POVUKAO NOVI PROJEKT S programa naprasno skinut reality 'Snaga volje', rađen po uzoru na Trumpov show

Show po uzoru na Trumpov već je bio u rasporedu programa, no odlučeno je da ga treba ‘malo ušminkati’

Unatoč grandioznim najavama, u ponedjeljak na Prvom programu HTV-a nećemo gledati novi poduzetničko-zabavni spektakl “Snaga volje” u kojem su se, po uzoru na reality Donalda Trumpa, pred publikom trebali pokazivati i dokazivati mladi poduzetnici.

Show koji je trebao voditi Željko Kardum, a u kojem je najsposobniji poduzetnik trebao osvojiti nagradu od 75.000 kuna, tiho je skinut s programa, a umjesto njega emitirat će se dokumentarac “Zapisano u kostima” čiji je prvi nastavak posvećen turskom groblju.

- Emisija ‘Snaga volje’ zasad se neće prikazati zbog programsko-produkcijskih razloga - glasi kratko objašnjenje što smo ga dobili iz Odjela za odnose s javnošću HRT-a.

Neslužbeno smo doznali da je projekt stopirao ravnatelj Saša Runjić, koji bi želio da se stvar dodatno “ušminka”. Kada će startati i hoće li “Snaga volje” uopće krenuti, u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne zna reći. Jedni tvrde da će se emisija početi prikazivati za koji tjedan, drugi kažu da će se na programu ukazati tek u veljači, u sklopu nove televizijske sheme koju brusi upravo Runjić.

- Ne znam što da kažem. Snimili smo već šest epizoda, okupili sjajne i zanimljive mlade poduzetnike (poput Mirana Katara iz Koprivnice, Valentine Tereze Jonjić iz Ike, Darija Borasa iz Splita, Ive Šamanić Jureša iz Njivica na Krku, Ivana Mrvoša iz Solina, te Ivana Pavičića iz Pleternice), pridodali im mentore (Kristinu Ercegović, Gvidu Pristera i Dalibora Cveka)... Davor Štern, Saša Cvetojević i Tajana Kesić Šapić pristali su biti u ocjenjivačkom sudu, a sada svim tim ljudima moramo objašnjavati da je emisija na čekanju, a da ni sami ne znamo što se i zašto čeka - razočarano kažu ljudi koji su ispred HRT-a bili angažirani na podizanju formata i koji pretpostavljaju da “Snagu volje” ove godine nećemo vidjeti na programu.

Naime, strani dokumentarni serijal “Zapisano u kostima” koji će se ponedjeljkom emitirati u terminu od HRT-a najavljivanog realityja s poduzetnicima, ima pet nastavaka, a posljednji bi na programu trebao biti 22. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 17:11