GOLEMI IZNOSI

HONORARI ZA SILVESTROVO Bregović i Severina zaradit ćenajviše, evo koliko će utržiti Vuco

Regionalne zvijezde, sudeći po honorarima, neće osjetiti sve dublju krizu u zemlji te će za nekoliko sati pjevanja zaraditi ozbiljan novac
 Maja Zlatevska/CROPIX

Sve dublju i dugotrajniju krizu pjevači, bar što se tiče iznosa što će ih zaraditi za nekoliko sati pjevanja u novogodišnjoj noći, neće osjetiti na svom džepu. Prvi dan nove godine većina njih dočekat će s honorarom dovoljnim za kupnju malog ili nešto većeg stana.

I lani najskuplji

Najskuplji novogodišnji honorar i ove je godine uspio izboriti Goran Bregović. Bivši šef Bijelog dugmeta na Silvestrovo će pjevati u Budvi sa svojim Orkestrom za svadbe i sprovode, a za svoj će posao dobiti honorar od čak 100.000 eura. Bregović je, podsjetimo, i lani bio najskuplji novogodišnji zabavljač, zahvaljujući iznosu od ogromnih 150.000 eura, koliko je dobio za nastup u Italiji.

Severina Vučković prve sate nove 2015. godine dočekat će bogatija za 50.000 eura, koliko će dobiti za svoj novogodišnji nastup u Poreču. Lijepa Splićanka lani je za istu svotu nastupala u Crnoj Gori.

Tony pjeva dvaput

Lanjsku cijenu za novogodišnji nastup uspio je zadržati i Tony Cetinski, kojem pripada treće mjesto na top-listi najboljih novogodišnjih zarada. On 31. prosinca nastupa u Dubrovniku, i to dva puta u jednom danu: prvo će na Silvestrovo nastupiti ujutro na dočeku Dječje nove godine, a navečer na središnjem ispraćaju Stare godine. Za ta dva koncerta navodno će zaraditi 45.000 eura.

Zorica Kondža, Siniša Vuco i Marijan Ban na Silvestrovo pjevat će u svom Splitu i podijeliti honorar od 50.000 eura. Splitska glazbena trojka, doznajemo, nije zavidna kolegama koji su uspjeli dogovoriti znatno veće honorare, jer će za razliku od njih oni pjevati kraće, a nakon nastupa će se prošetati do svog doma, umjesto da se satima truckaju u automobilu.

Hoteli najpopularniji

Mnogo je ove godine izvođača koji će u novogodišnjoj noći zaraditi iznos od 20.000 eura. Neno Belan i njegov bend tu će svotu dobiti za nastup u jednom dubrovačkom hotelu. Jelena Rozga nastupit će za 20.000 eura u hotelu u crnogorskim Bečićima, a na istom mjestu i za istu cijenu pjevat će i Hari Varešanović, kao i Neda Ukraden i Halid Bešlić koji će publiku zabavljati u obližnjem hotelu.

Svotu od 20.000 eura za doček Nove godine dobit će i Mladen Grdović koji će goste u jednom trogirskom hotelu zabavljati i 31. prosinca i 1. siječnja. Za istu svotu Joško Čagalj Jole nastupit će u Šibeniku, a Dražen Zečić u Vodicama.

Iznos od 25.000 eura za svoj će novogodišnji nastup dobiti članovi Parnog valjka koji će nastupiti u Rijeci, kao i bend Dubioza kolektiv koji nastupa u Šibeniku.

Maja Šuput na silvestarsku će noć nastupiti u jednom opatijskom hotelu, a za taj je nastup tražila i dobila honorar od 15.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 06:01