ULIČNA PUCNJAVA

HOLLYWOOD U SUSJEDSTVU Kevin Costner po Beogradu diže aute u zrak

Crni džip krenuo je u subotu ujutro ispred beogradskog hotela Jugoslavija kad je počela pucnjava sa svih strana. Puca se i iz džipa. Vlada panika na ulicama, ljudi trče, automobili lete u zrak, a iza obližnjeg kioska s pištoljem u ruci izlijeće ni manje ni više nego hollywoodska zvijezda Kevin Costner i počinje pucati prema vozilu.

Naravno, ne radi se o gradskim nemirima, ni terorističkom napadu, nego su to prepričane scene dio filma “Three Days To Kill”, koji slavni glumac već danima snima u Beogradu.

Na setu je, prenosi srpski Blic, Costner bio već u devet ujutro, a u to vrijeme ispred hotela Jugoslavija montiran je kiosk, postavljena su vozila, crni džipovi, a brojni statisti stajali su uokolo spremno čekajući da čuju: “Akcija!” Jako osiguranje pazilo je da netko od slučajnih prolaznika ne uleti u kadar, masa znatiželjnika akcijske je scene snimala mobitelima, a neki su se oboružali i dalekozorima.

“Hoće sve da nas pobiju, sve da nam otmu!” bili su neki od komentara prolaznika koji nisu mogli proći kroz filmski set.

Samo snimanje prve scene pucnjave ponavljalo se pet puta da bi do 14 sati bilo završeno, a onda su na scenu stigla brojna policijska i vatrogasna vozila. Oko spomenika i nekoliko vozila postavljen je eksploziv, a prometna je policija postavila rampe na ulice koje okružuju hotel. Unatoč svemu dogodio se manji sudar, koji ipak nije poremetio tijek snimanja. Nakon snažne detonacije automobil je odletio u zrak, a vatrogasci su odmah nakon toga dotrčali ugasiti požar. Nakon što je još jednom ponovljena scena eksplozije automobila, snimanje je završilo oko 22 sata.

Kevin Costner u filmu “Three Days To Kill” glumi smrtno bolesnog agenta tajne službe u mirovini koji pristaje obaviti još jedan zadatak jer će tako dobiti lijek koji mu može pomoći da ozdravi. Ali, zbog negativnih učinaka lijeka, bolesni agent ima i halucinacije. Uz Costnera glume i Amber Heard, Hailee Steinfeld Connie Nielsen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 05:18