VJERUJE U LJUBAV

GRUICA SVE OSTAVILA ZBOG VEZE SA ŠALKOVIĆEM 'Bajka o princu donosi gubitak samostalnosti, samovolje, života bez kompromisa...'

'Nema više izvlačenja na ime posla, Porina, ljeta, poroda. Više nisam imala što za izmisliti'
 Facebook

- Ovaj tjedan sam službeno, bez zadrške podvukla crtu i doselila u glavni grad, našu metropolu. Nema više izvlačenja na ime posla, Porina, ljeta, poroda. Više nisam imala što za izmisliti i po našem starom prošlogodišnjem dogovoru skupila sam sve svoje 'prnje' i doselila u 'vanbračnu zajednicu', piše Splićanka Ana Gruica na svom blogu.

Priznaje da se zbog ljubavi prema Hrvoju Šalkoviću, s kojim je prije mjesec i pol dobila sina Marata Ivana, odrekla svega što je postigla godinama gradeći svoj svijet po svojim pravilima.

Moto joj je bio, kaže, 'puno radi i puno troši'. Uživala je u životu u Splitu, u svom unajmljenom dvosobnom stanu gdje je često primala goste, u svom poslu u kazalištu.

Vrijeme je rado provodila u teretani, na wellnessu, na tretmanima, čitajući, putujući, pijući koktele, uživajući u izlascima i večerama...

'I sve je naizgled izgledalo kao bajka u kojoj sam ja glavna protagonistica. I Pepeljuga, i princeza, i zla vještica, i kraljica i koji god mi je lik pao na pamet. Osim princa. I on jednostavno nedostaje u svakoj priči da bi priča ne bi bila obična priča, već bajka... I bila sam svjesna što bajka o princu donosi. Gubitak samostalnosti, samovolje, života bez kompromisa', iskrena je Ana.

Još prije godinu dana doselila je k spisatelju, ali se često vraćala 'doma'.

'Negdje u podsvijesti, u rezervi, uvijek sam znala da imam svoj krov nad glavom. Čak kad bi se i porječkali (što je gotovo pa nemoguće kod dvoje individualaca kao što smo nas dvoje), mislila bih si u glavi: Odoh ja doma', napisala je. Dodala je da je sad napokon došao deveti mjesec - mjesec zgodan za selidbe, za preokrenuti život naopako, za odreći se svega svoga, i samostalnosti i djevojaštva.

- I možda jednom kad prođe puuunooooo devetih budemo mogli sa sigurnošću reći: 'Nisam pogriješila onog devetog kad sam se odrekla svega. Vrijedilo je.' Možda. Ovog devetog mi se to čini kao izgledna opcija, točnije kao jedini mogući scenarij nastavka mog života. Deveti je zgodan mjesec za vjeru u ljubav!, zaključuje romantično Gruica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 18:54