TEŽAK UDARAC ZA OBITELJ

'GLEDATI GA KAKO UMIRE BILO JE VIŠE NEGO BOLNO...' Beyonce sa suzama u očima prvi put progovorila o velikom gubitku

 
Beyoncé Knowles s kćeri Blue Ivy i majkom Tinom
 Profimedia, SIPA USA

Beyoncé Knowles (37) na dodjeli nagrada GLAAD, koja se u četvrtak navečer održala u hotelu The Beverly Hilton u Kaliforniji, dobila je priznanje za nesebično pomaganje LGBT zajednici, a američka pjevačica u dirljivom govoru zahvale otkrila je i jedan nepoznati te potresni detalj iz svog privatnog života.

Naime, glazbena diva spomenutu nagradu posvetila je pokojnom ujaku Johnnyju, koji je, rekla je, preminuo od HIV-a, prenosi The Mirror.

- To je bilo jedno od najtežih iskustava u mom životu... Johnny je bio najdivniji i najbolji gay muškarac kojeg sam poznavala... Aktivno je sudjelovao u mojem i odgoju moje mlađe sestre Solange, a gledati ga kako se bori s HIV-om i umire bilo je više nego bolno...

Živio je svoju istinu, bio je hrabar i neumoljiv u vrijeme kad ova zemlja (SAD) nije prihvaćala ljude poput njega.

Prava LGBT zajednice ljudska su prava, birati koga ćeš voljeti također je ljudsko pravo. I baš zato smo ovdje, kako bismo promicali ljubav prema svakom ljudskom biću, a najmanja promjena počinje upravo tako da prvo pružimo bezuvjetnu potporu ljudima koji su nam najbliži, a onda i svima drugima oko nas - rekla je Beyoncé, koju je ganuta publika nagradila gromoglasnim pljeskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:34