'THEORY OF EVERYTHING'

FOTO: UGLEDNI FIZIČAR NA CRVENOM TEPIHU Stephen Hawking na premijeri s glumcem koji ga je utjelovio u filmu

British scientist Stephen Hawking (2L), his former wife Jane (2R) and British actors Felicity Jones (L) and Eddie Redmayne (R) attend the UK premiere of the film 'The Theory of Everything' in London on December 9, 2014. The film is based on the memoir Travelling to Infinity: My Life with Stephen, by Jane Hawking, and stars Eddie Redmayne protraying the renowned astrophysicist Stephen Hawking. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
 JUSTIN TALLIS/AFP

Film 'The Theory Of Everything' portretira rani dio života fizičara Stephena Hawkinga, a sam Hawking već je na svom Facebook profilu pohvalio Eddieja Redmaynea koji ga je utjelovio na filmskom platnu.

Hawking je na svečanu premijeru u utorak navečer u Londonu došao u pratnji prve supruge Jane Wilde koju je u filmu utjelovila Felicity Jones.

Naime, par se rastao 1995. godine nakon 30 godina braka u kojem su dobili troje djece, ali su se opet zbližili i postali dobri prijatelji nakon što se Hawking rastao od druge supruge Elaine Mason.

Upravo na Janeinoj knjizi 'Travelling to Infinity: My Life With Stephen' napravljen je i scenarij za ovaj biografski film.

'The Theory of Everything' fokusira se na vezu Stephena i Jane te period kad je on bio student, borbu s ALS-om i njegova prva velika otkrića.

'Mislim da me Eddie Redmayne portretirao jako dobro u filmu 'The Theory of Everything'. On je proveo neko vrijeme s oboljelima od ALS-a tako da je mogao biti autentičan. Na trenutke, mislio sam da sam to ja. Gledajući film dobio sam priliku reflektirati se na vlastiti život. Iako sam osoba s invaliditetom, iznimno sam uspješan u mom znanstvenom radu. Mnogo putujem i bio sam na Anrarktiku i Uskršnjim otocima, u podmornici i u nultoj gravitaciji. Nadam se kako ću jednog dana otići u svemir. Privilegiran sam da dobivam neka shvaćanja kako svemir funkcionira kroz moj rad. Ali to bi bio zaista prazan svemir bez ljudi koje volim', komentirao je ranije Stephen Hawking na svom Facebook profilu nakon što je pogledao film temeljen na njegovom životu.

Također, u filmu glumi i Maxine Peake, koja je utjelovila drugu Stephenovu suprugu Elaine Mason, medicinsku sestru koja je bila njegovateljica slavnog fizičara te se udala za njega nakon što se rastao od Jane. Međutim, njihov brak trajao je do 2006. godine. Ona se nije pojavila na crvenom tepihu svečane premijere filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 00:22