SPEKTAKL U LOS ANGELESU

FOTO 'Momci s Madisona' i 'Moderna obitelj' trijumfirali na dodjeli nagrada Emmy!

 AFP

U noći s nedjelje na ponedjeljak podijeljene su nagrade Emmy za najbolje televizijske produkcije . Na ceremoniji u Los Angelesu trijumfirali su 'Momci s Madisona' te 'Modrena obitelj'.

'Momci s Madisona' osvojili su nagradu za najbolju dramsku seriju što im je već četvrto priznanje zaredom. U kategoriji najbolje humoristične serije pobjedu je odnijela serija 'Moderna obitelj', po drugi put.

Julianna Margulies ('Dobra žena') proglašena je najboljom glumicom dramske serije, dok je istu nagradu u konkurenciji glumaca uzeo Kyle Chandler ('Friday Night Lights').

Iste nagrade u kategoriji humorističnih serija osvojili su Melissa McCarthy ("Mike&Molly") i Jim Parsons ("Teorija velikog praska").

Martin Scorsese dobio je nagradu za najbolju režiju ('Carstvo poroka'). Za najbolji televizijski film ili mini-seriju proglašena je britanska 'Downtown Abby'. Najboljom glumicom u toj kategoriji proglašena je Kate Winslet za ulogu u 'Mildred Pierce', dok je priznanje za najboljeg glumca uzeo Barry Pepper za 'The Kennedys'.

Među televizijskim mrežama, najviše je Emmyja osvojila televizijska kuća HBO, čak 19, dok je slijede PBS sa 14 i CBS sa 11.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:06