ŠARENA LAŽA

FOTO: MODNI MAČAK PROPUTOVAO SVIJET ZAHVALJUJUĆI PHOTOSHOPU? Krao fotke s Instagrama, javljaju se autori, prijete tužbom...

 Instagram

Nakon što je ovaj vikend zahvaljujući korisnicima forum.hr-a otkriveno da Marko Grubnić, poznatiji kao Modni mačak, zapravo i nije autor fotografija koje objavljuje na svom profilu na Instagramu , reagirali su i autori koji su doista snimili fotografije.

Pogledate li profil Marka Grubnića na Instagramu, izgledat će kao da vodi vrlo aktivan i glamurozan život ispunjen putovanjima (New York, Pariz, Dubai), skupim cipelama i vrhunskom klopom. Međutim, ništa od toga nije istina.

Veliki niz fotografija koje je objavio na svom profilu zapravo su ukradene fotografije profesionalnih fotografa koje bi Grubnić onda malo još ‘doradio’, dodao još pokoji filter, a često bi namontirao i sebe u scenu.

Da se doista radi o krađi, potvrdili su autori koji su otkrili svoje radove na profilu Marka Grubnića. Primjerice, Miroslav Petrasko koji trenutno živi u Bratislavi u Slovačkoj, a radove objavljuje na svom blogu i društvenim mrežama. Na Facebooku je napisao:

‘Upravo sam saznao da neka osoba koja želi biti celebrity iz Hrvatske koristi moje fotografije kako bi promovirao sebe. Znate i sami, inače sam prilično popustljiv što se tiče korištenja mojih fotografija, ali pustiti ljude da misle da ih je on snimio i još ih tako užasno urediti, to je jednostavno previše.’





I was just informed that this wannabe celebrity photo thief from Croatia also used my photos to promote himself. You...

Posted by HDR shooter on Sunday, January 17, 2016




Petrasku su u komentarima ljudi javljali da su prijavili Grubnića Instagramu. Naime, kao i većina drugih društvenih mreža, i Instagram ima opciju prijave fotografije iz više razloga, a jedno je kršenje autorskih prava. U komentarima se javio i hrvatski fotograf Vedran Tolić čije su se fotografije također našle na profilu Marka Grubnića.

Međutim, Modni mačak trenutno budno prati svoj profil i odmah briše komentare koji mu se ne sviđaju, u kojima ga optužuju ili prozivaju, a korisnike blokira.

U trenutku pisanja ovog članka profil Marka Grubnića na instagramu bio je javno dostupan, no u međuvremenu je postao 'privatan' i time dostupan samo osobama koje ga prate.

Tek ćemo vidjeti kako će završiti priča s objavljivanjem tuđih fotografija na Instagramu. Možda je Modni mačak dobio upravo ono što je želio - malo publiciteta, a hoće li njegov profil na Instagramu zaživjeti, tek ćemo vidjeti…





EKSKLUZIVNO - TRAČ DANA: Vrijedne forumašice s trač teme forum.hr-a pronašle su dokaze da ex Modni Mačić navodno...

Posted by Grumpy Čke on Saturday, January 16, 2016




Screenshot Instagram

Foto: Screenshot Instagram

Screenshot Instagram

Foto: Screenshot Instagram

Screenshot Instagram

Foto: Screenshot Instagram

Screenshot Instagram

Foto: Screenshot Instagram

Screenshot Instagram

Foto: Screenshot Instagram

Screenshot Instagram

Foto: Screenshot Instagram

Screenshot Instagram

Foto: Screenshot Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 15:39