VJEČNA LJEPOTA

FOTO: DEKOLTEOM ZASJENILA I MLAĐE Bivšoj misici Ani Sasso godine dobro stoje: 'Za nju kao da je vrijeme stalo'

Na otvorenju splitskog noćnog kluba gosti su komentirali da za nju kao da je vrijeme stalo, godine joj dobro stoje
 Mario Todoric / CROPIX

Dovoljno je bilo da se samo pojavi na otvaranju jednog splitskog noćnog kluba i da ponovo oživi legendu koja kaže da su Splićanke najljepše žene na svijetu. A Ana Sasso (51) možda i najljepša među njima. Jer, premda su se te vruće ljetne večeri na splitskom Trsteniku na otvaranju beach bara pojavile mnoge više ili manje poznate ljepotice, sve glave okretale su se za lijepom Anom koja je na party stigla u društvu svog partnera, splitskog kirurga Hrvoja Tomasovića.

Ljepota dolazi iznutra

Gledajući Anu, mnogima se učinilo kao da je vrijeme stalo. Jer, na njoj se godine doista ne primjećuju, a mnogi su se, gledajući je, prisjetili davnih dana kad je plavokosa Splićanka pobijedila na natjecanju za Miss Jugoslavije. Kao jugoslavenska misica na svjetskom se izboru uspjela plasirati među top 15, postavši tako jednim od simbola splitske ljepote. Bilo je to 1982. godine, a već godinu dana kasnije Ana je snimila legendarni spot za Pipi u kojem u mokroj majici izranja iz mora.

Njezinu ljepotu i karizmu prepoznali su u nekoliko stranih modnih agencija, iz kojih su na njezinu adresu godinama stizale poslovne ponude. Iz Pariza je dobila i ponudu za filmsku ulogu. No, sve je odbijala zbog ljubavi pa nije željela na dulje preseliti se iz rodnog Splita.

Foto: Mario Todorić/Cropix

Ana svoju ljepotu ne duguje estetskim operacijama. Nema u nje silikona, botoksa, neprirodno zategnutog lica ili stražnjice. Umjesto toga, u jednom od rijetkih medijskih istupa prije nekoliko godina kazala je da nikakva odjeća, obuća i nakit ne mogu zablistati više od sretne i zadovoljne žene. - Ljepota dolazi iznutra - rekla je Ana. Dodala je da svoju vitku liniju može zahvaliti ponajprije genima.

- Redovito vježbam, ali, što se prehrane tiče, ništa si ne uskraćujem.

Dobro održava balans

- Veliki sam gurman, a ako ponekad pretjeram, sljedećih par dana si ponešto uskratim i tako održavam balans - rekla je ljepotica koja se može vidjeti i u spotu za pjesmu “Lumin” klape Rišpet.

Poziv za gostovanje u spotu je prihvatila jer neizmjerno voli klape, a autor skladbe i član Rišpeta Pero Kozomara nije dvojio oko Anina angažmana.

- Ta je pjesma lagana, odiše duhom nekih dobrih, prohujalih vremena. Pjesma priča priču o ljubavi koja ostaje za vječnost, baš kao što za vječnost ostaje i ljepota Ane Sasso - emotivnim rječima opisao ju je PeroKozomara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 09:37