NAJPROFITABILNIJI FILMSKI PAR

Filmski vampiri zaradili su milijardu dolara, a vrtoglavoj svoti pridonosi ljubavna afera

Kemija na filmovima između Pattinsona i Stewart bila je jača nego kod ostalih jer su bili zaljubljeni

Iako im na privatnom planu ne cvatu ruže, filmski vampiri Robert Pattinson i Kristen Stewart poslovno su dobitna kombinacija. Tako tvrdi prestižni magazin Forbes koji ih je proglasio najprofitabilnijim holivudskim parom na velikom platnu. Za novu listu Forbes je u obzir uzeo uspjeh filmskih parova na američkim blagajnama u posljednje tri godine.

Vampirska saga Roberta i Kristen u spomenutom periodu zaradila je više od milijardu dolara, i to samo u Americi, a svjetska zarada je vjerojatno čak i dvostruko veća.

Preljub ih vinuo na vrh

Njihovoj kemiji u filmovima pridonijelo je zasigurno to što su par i privatno, a njihova preljubnička afera imala je još bolji odjek na gledanost i zaradu. Iako su na filmskom platnu i dalje vrlo zaljubljeni, u privatnom je životu ipak malo drukčije. Robert je Kristen oprostio prevaru, ali je izgleda nije uspio zaboraviti. Naime, američki mediji navode da Pattinson ostavlja glumicu.

Popularne vampire u stopu prate Channing Tatum i Rachel McAdams, koji su se družili zajedno u lanjskom hitu filmu “Zavjet ljubavi”. Priča o ženi koja je izgubila dio pamćenja nakon prometne nezgode zaradila je 125 milijuna dolara u SAD-u i 71 milijun u drugim zemljama.

Utječe i seksepil

Najseksepiliniji čovjek na planetu, prema Peoples magazinu, Channing Tatum, na popularnoj listi našao se čak dva puta. S kolegicom Amandom Seyfried zauzeo je i šesto mjesto na listi najbolje plaćenih romantičnih parova. Njihov film “Sve što želim to si ti” zaradio je 80 milijuna u Americi i još 35 u ostalim zemljama. Taj se film temelji na knjizi Nicholasa Sparksa, autora koji je postao pravi zlatni rudnik za holivudske romansirane priče.

Na trećem su mjestu Jennifer Aniston i Adam Sandler iz filma “Moja lažna žena”, koji je u svijetu udvostručio svoju američku zaradu od 100 milijuna dolara. Kemija između Sarah Jessice Parker i Chris Notha donijela je velik uspjeh za oba filmska dijela “Seksa i grada”. U obzir je uzeta zarada drugog dijela koji je ušao u zadane vremenske okvire, a zaradio je oko 200 milijuna dolara i četvrto mjesto na Forbesovoj listi.

Julianne Moore i Steve Carell u filmu “Ta luda ljubav” zaradili su 84 milijuna samo u SAD-u. Tijekom 2011. godine dva su filma o muško-ženskim odnosima baziranima isključivo na seksu plasirana u kina diljem svijeta. Prvi, “Samo seks” s Natalie Portman i Ashtonom Kutcherom u glavnim ulogama, donio je producentima ukupno 71 milijun dolara, puno više od “Veza bez obaveza” s Milom Kunis i Justinom Timberlakeom.

Mlada Miley Cyrus i Liam Hemsworth nakon izuzetno uspješnog filma “Posljednja pjesma” sreću u ljubavi pronašli su i privatno, pa je mladi par nedavno proslavio i zaruke. Još jedan film baziran na knjizi Nicolasa Sparksa jest “Zauvijek tvoj”, u kojem se kao glavne zvijezde pojavljuju mladi Zac Efron i Taylor Schilling.

Dva puta na listi

I za kraj se vraćamo opet na početak, gdje nas čeka Robert Pattinson, također dvaput na listi, ovaj put u kombinaciji s Reese Witherspoon. Premda nisu dosegnuli zaradu “Sumraka”, s filmom “Voda za slonove”, koji je snimljen za 38 milijuna dolara, Reese i Robert zaradili su čak 117 milijuna dolara.

Kristen Stewart i Robert Pattinson

‘Sumrak’

1,17 milijardi dolara

Rachel McAdams i Channing Tatum

‘Zavjet ljubavi’

125 milijuna dolara

Jennifer Aniston i Adam Sandler

‘Moja lažna žena’

103 milijuna dolara

Sarah Jessica Parker i Chris Noth

‘Seks i grad’

95 milijuna dolara

Julianne Moore i Steve Carell

‘Ta luda ljubav’

84 milijuna dolara

Amanda Seyfried i Channing Tatum

‘Sve što želim to si ti’

80 milijuna dolara

Natalie Portman i Ashton Kutcher

‘Samo seks’

71 milijun dolara

Miley Cyrus i Liam Hemsworth

‘Posljednja pjesma’

63 milijuna dolara

Zac Efron i Taylor Schilling

‘Zauvijek tvoj’

60 milijuna dolara

Reese Witherspoon i Robert Pattinson

‘Voda za slonove’

59 milijuna dolara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 10:07