'BUSINESS, BABY'

EKSKLUZIVNO Severina dobila glavnu ulogu u novom srpskom filmu: Traži oca svoga djeteta...

Hrvatska pjevačica dobila glavnu ulogu u novom srpskom filmu 'Business, Baby' koji pripremaju beogradski redatelj Slobodan Pešić i Miloš Paramentić kao producent

ZAGREB - Jutarnji list iz dobro upućenih profesionalnih i pouzdanih izvora doznaje: Severini Vučković namijenjena je glavna uloga u velikom i ozbiljnom filmskom projektu koji se priprema u Beogradu.

Projekt pod radnim naslovom “Business, Baby” pripremaju beogradski redatelj Slobodan Pešić i Miloš Paramentić kao producent.

Pešić, koji stalno živi u New Yorku, u jugoslavenskoj je filmskoj povijesti najbolje upamćen po filmu “Slučaj Harms” koji je 1987. prikazan i u Cannesu, a Paramentić, stari as srpske kinematografije, televizije i filmske kritike, posljednjih je godina kao direktor Direkcije FEST-a na beogradski festival dovodio takva imena kao što su Catherine Deneuve, Wim Wenders, Ralph Fiennes, Hanna Schygulla i Volker Schlöndorff.

Autor i producent ambicioznog projekta boravili su na nedavnom 64. filmskom festivalu u Cannesu gdje su imali više sastanaka s mogućim partnerima iz susjednih zemalja i Europe. Film će biti rađen u suradnji s više produkcijskih kuća, a spominje se nekoliko kandidata iz Zagreba, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Snimanje ove godine

Slobodan Pešić je i autor već završenog scenarija o vrlo uspješnoj poslovnoj mladoj ženi ( Severina) koja je u potrazi za ocem svoga budućeg djeteta. Film će se snimati krajem ove godine i tijekom proljeća 2012.

Autorska i producentska ekipa ima vrlo visoke zahtjeve, želje i zajedničke ciljeve: visoku razinu kvalitete filma, uspjehe na festivalima i zadovoljstvo očekivano brojne publike u cijeloj regiji, ali i u Europi, a spremni su pokušati i proboj u SAD.

Slobodan Pešić, kojega je prije dva desetljeća europska kritika proglasila redateljem velikog potencijala, ne sumnja u višestruke Severinine talente, među kojima je i onaj glumački. Uz nju će u filmu glumiti i Rade Šerbedžija, Radivoje Bukvić, Jasna Žalica, Sebastian Cavazza, Frano Lasić te popularni beogradski glumci Vesna Trivalić, Dragan Mićanović, Nenad Jezdić i Marinko Madžgalj.

Najveći izazov

Autorsko-producentsko-glumačka ekipa okupljena na projektu u svakom slučaju puno obećava, a pred Severininim već mnogo puta dokazanim glumačkim talentom sada je očito najveći, najozbiljniji i najprofesionalniji izazov.

Prva je u popularnoj pjevačici prepoznala glumicu, odnosno usudila joj se dati glavnu ulogu u moderniziranoj predstavi “Karolina Riječka“ tadašnja intendantica riječkog HNK, Mani Gotovac, 2003. godine.

Kazališni počeci

Unatoč glasnom negodovanju profesionalnih glumica i izjavama da im popularna Severina “otima kruh iz usta”, Mani Gotovac ostala je dosljedna svojoj odluci i nije pogriješila. Uz Severinu kao apsolutnu zvijezdu u predstavi, koju je pjevačica nazvala “herojski komad s pjevanjem i pucanjem”, okupljena je bila i impresivna glumačka ekipa s Jelenom Miholjević, Oliverom Baljak i Galianom Pahorom te posebnom gošćom Radojkom Šverko koja je 20-ak godina prije glumila Karolinu. Naravno, uspjeh nije izostao.

Sljedeći Severinin glumački korak dvije godine poslije bio je - filmski. Uz poznate sarajevske glumce Enisa Bešlagića i Davora Janjića odigrala je glavnu ulogu u filmu “Duhovi Sarajeva“ po scenariju Envera Puške, a u režiji Dejana Radonića. Glumila je Splićanku Olju i iako joj je scenarijem prvotno bila namijenjena manja uloga, vrlo brzo je odluka promijenjena pa je Severina postala jedna od glavnih glumaca.

No, prije “Duhova Sarajeva“ redatelj Ahmed Imamović, vidjevši je u “Karolini Riječkoj”, ponudio joj je ulogu u svom poznatom filmu “Go West”, ali ona je, kako je tada i sama priznala, odbila angažman jer se nije osjećala dovoljno spremnom. Uloga Olje odmah joj se svidjela, i to toliko da se na kraju odrekla svog honorara.

Koplja su se oko Severine lomila i kad je drugi put stala na kazališne daske u monodrami “Čekajući svog čovika” beogradskog redatelja Jagoša Markovića. Glumila je razočaranu i depresivnu šankericu Mare Tončevu koja je u vrijeme Drugoga svjetskog rata ostavljena “od svog čovika” kojega tumači Davor Janjić.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:24