SAMO ZA JUTARNJI.HR

EKSKLUZIVNO Nives: Nogometaši se stalno nadmeću tko voza bolju ženu, po mogućnosti koleginu. Možda i neki hrvatski pokaže da i mi konja za trku imamo

'Ako su nogometaši toliko aseksualni i moralni, kako to da su upravo oni sve učestalije glavni sudionici najvećih seksualnih skandala. Zašto kao tako poželjni koriste usluge prostitutki, naročito onih maloljetnih koje bi im mogle doći glave.'
 Arhiva JL

Ne tako davno Ćiro Blažević je, potaknut ulomcima iz moje knjige 'Gola istina', izjavio kako nogometaš ne može biti silovatelj. Oni su uspješni, poželjni, lijepi... Gotovo da nema žene koja ne bi svoje nježno srce i tijelo prepustila jednom nogometašu, ma kako on izgledao i kakav ga duh krasio. Nogometaš ne može biti silovatelj.

Zlatko Kranjčar vjerojatno bi nadodao još jedan argument u obranu nogometaša. U nogometu nema seksa. Oni se ne seksaju. Oni vode ljubav. Osjećaj za pravednost i moral kod njih je vjerojatno izraženiji nego kod ostalih ljudi. Kako bi oni mogli raditi stvari o kojima piše Nives Celsius, mada stariji Cico ne čita moje knjige i ne prati moj rad, premda odlučno negira moje riječi nazivajući ih izmišljotinama i pretjerivanjem. Činjenica jest da zaista postoji i ta kategorija nogometaša o kojoj Cico govori. Oni koji su vječno umorni od treninga i ljubav vode 'slobodnim danima'.

Jedna moja poznanica tužno je prokomentirala i potvrdila Kranjčarevu priču. Mislila je da je pronalaskom dečka sportaša, punog energije i u savršenoj kondiciji, pronašla i krevetnog maratonca. Vrlo brzo shvatila je da jedini krevetni maraton u kome je nenadmašan - hrkanje. Nedugo zatim, za njenog nogometaša kraće pauze od vođenja ljubavi kako bi se maksimalno posvetio treninzima od koja dva mjeseca, djevojka je ispedalirala nogometaša i našla svog 'maratonca' u kompjuterašu.

No, ako su nogometaši baš toliko aseksualni i moralni, kako to da su upravo oni sve učestalije glavni sudionici najvećih seksualnih skandala. Zašto kao tako poželjni koriste usluge prostitutki, naročito onih maloljetnih koje bi im mogle doći glave. Da li su Benzema, Ribery i dr. zaista samo iznimka. Misli li gospodin Kranjčar kako su Terry, Giggs, Rooney, Cole, Ballack i brojni drugi tek žrtve urote i laži kojom ljubomorni novinarčići žele razoriti obiteljsku sreću jadnih nevinih nogometaša.

Sumnjam. Nogometaši su konstantno u međusobnom nadmetanju, tko će zabiti više golova, tko će imati bolji ugovor, tko vozi bolji auto, tko voza bolju ženu. I, po mogućnosti, koleginu ženu. Zato s nestrpljenjem očekujemo koji će idući nogometaš s 'terryjevim sindromom' napuniti naslovnice europskih magazina. Možda nas i neki dobar dečko hrvatskog nogometa iznenadi i pokaže kako i mi konja za trku imamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:33