HUMORISTIČNA SERIJA

DVA I POL MUŠKARCA Zbog izbacivanja C. Sheena seriji su predviđali fijasko i prevarili se!

Izbor producenata pao je na Ashtona Kutchera i pokazao se kao pun pogodak

Izbaciti Charlieja Sheena iz “Dva i pol muškarca” činilo se poput samoubojstva za tu humorističnu američku seriju. No producenti su ipak odlučili riskirati i 2011. riješili se problematičnog, drogama i skandalima sklonog Sheena. Ubili su njegov lik Charlieja Harpera, simbol te serije. Kako im je u startu bilo sasvim jasno da nema smisla angažirati za tu istu ulogu drugog glumca, jer Sheen je privatno bio sve ono što Harper predstavlja u seriji, odlučili su u “Dva i pol muškarca” ubaciti sasvim novi lik.

Stigla i ugledna priznanja

Trebalo im je i poznato ime, ali dovoljno otkačeno da seriji da potrebnu razuzdanost, pa je izbor posve logično pao na Ashtona Kutchera . Stvoren je Walden Schmidt, internetski milijarder silno željan ljubavi, no ipak, većina je predviđala potpuni fijasko devete sezone serije.

“Što su ‘Dva i pol muškarca’ bez Charlieja? Baš ništa!”, komentiralo se u američkim medijima. Međutim, ubrzo se pokazalo da nisu bili u pravu. Deveta sezona serije, koja se počinje premijerno emitirati u srijedu 1. svibnja na Drugom programu HTV-a, u Americi je postigla bolju gledanost nego osma sezona, posljednja u kojoj je još igrao Sheen.

The New York Times okarakaterizirao je “Dva i pol muškraca” najvećom humorističnom serijom u posljednjem desteljeću, a nisu ih zaobišla ni ugledna priznanja. Posljednji udarac Sheenu zadao je Forbes jer brojke su bile neumoljive. Kutcher je od Sheena preuzeo titulu najbolje plaćenog televizijskog glumca. Od svibnja 2011. do svibnja 2012. inkasirao je 24 milijuna američkih dolara. Sheenu je ostala utjeha što Kutcher ipak nije uspio srušiti njegov rekord od godine prije, kada je zaradio čak 40 milijuna dolara.

Zanimljivi milijarder

Dakle, u seriju stiže milijarder Walden nakon neuspjelog pokušaja utapanja u oceanu jer ga je iz kuće izbacila supruga Bridget ( Judy Greer). Takav očajan slučajno nabasa na kuću u Malibuu u kojoj su dvaput rastavljeni kiropraktičar Alan Harper ( Jon Cryer) i njegov neuspješnii sin tinejdžer Jake ( Angus T. Jones) osam godina živjeli s Alanovim sad pokojnim bratom. Walden kupi kuću i pozove Alana da ostane živjeti u njoj i tako ga spašava od života s narcisoidnom, emotivno otrovnom majkom Evelyn ( Holland Taylor). Walden želi zadržati i Bertu ( Conchata Ferrell), Charliejevu ironičnu domaćicu. Walden, Alan i Jake prilagođavaju se novom suživotu...

Eminentni autori serije

U seriji glume i Marin Hinkle kao Alanova neurotična bivša supruga Judith, Ryan Stiles kao njezin drugi suprug Herb i Courtney Thorne-Smith u ulozi Lyndsey, samohrane majke koja povremeno ljubuje s Alanom.

Autori serije su Chuck Lorre (“Teorija velikog praska”, “Dharma i Greg”, “Mike i Molly”, “Grace Under Fire”) i Lee Aronsohn (“Cybill”, “Grace Under Fire”, “Murphy Brown”), a rađena je u produkciji tvrtke Chuck Lorre Productions, Inc., The Tannenbaum Company i Warner Bros. Television. “Dva i pol muškaraca” ili u originalu “Two and a Half Men” počela se snimati 2002. godina, a premijerno je emitirana u rujnu 2003. godine. Najgledanija je humoristična serija u Americi u pet od šest posljednjih sezona. Deveta, koja će uskoro krenuti na HTV-u, ima 24 epizode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 17:43