IZAŠLA IZ BOLNICE

DIVA TREĆI PUT POBIJEDILA SEPSU 'Polako mi se vraća snaga'

Tereza Kesovija iz dana u dan je sve jača i veselija
Zagreb, 230910.Hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija povodom 50 godina glazbene karijere u KD Vatroslava Lisinskog odrzala je veliki jubilarni koncert pod nazivom "Jos se srce umorilo nije" uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a.Na slici: Tereza Kesovija.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Za novu godinu ja već godinama svima oko sebe, pa tako i sebi samoj, uvijek poželim mnogo zdravlja. Jer, zdravlje je najdragocjenije, što vidiš tek kada te napadne bolest. A mene je sepsa napala već treći put. Prvi put sepsu sam dobila 1991. godine, drugi put koncem ovog ljeta, a onda opet sredinom prosinca. Bilo je teško, bila sam sva slaba i nemoćna, ali nisam se predavala i bolest sam pobijedila i treći put - kaže Tereza Kesovija, koja je nakon 10 dana bolničkog liječenja puštena na kućnu njegu.

U krugu obitelji

- Drago mi je da sam blagdane mogla provesti u krugu obitelji i najdražih prijatelja, a žao mi je što sam zbog bolesti morala otkazati koncert u zagrebačkom kinu Europa. Ali, sve to ću nadoknaditi. Ovih ću dana s organizatorima odrediti novi datum koncerta - kaže umjetnica koja i dalje mora odlaziti na liječničke kontrole. Tereza ne zna ponavlja joj li se sepsa zbog toga što joj je radi karcinoma prije šest godina odstranjen desni bubreg.

Par sati vani

- Ono što je sada najvažnije jest to da mi se snaga polako vraća. Iz dana u dan sve sam jača, a veseli me da se svakim danom vraćam onome što najviše volim: muzici. Ja bih bez glazbe uvenula. Pa, ja sam na ‘staklenim nogama’ Ave Mariju otpjevala kada sam sredinom prosinca na vlastitu odgovornost na par sati napustila bolnicu kako bih bila uz sina i snahu koji su nakon 25 godina obnovili bračne zavjete - kroz smijeh kaže hrabra glazbenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:34