NIVES PIŠE ZA JUTARNJI

Današnje žene uglavnom dobivaju HPV, a one sretnije prođu samo s gljivicama. Toliko od muškaraca danas!

Uglavnom pišem o moralnim, poštenim i vjernim damama. Nisu li baš te karakteristike preduvjet za brak s nogometašem?
 Neja Markičević/CROPIX

Ponukana pisanjem jednog kolege kolumnista, za koga sam sve uvjerenija kako je podsvjesno zaljubljen u mene ili u mog supruga, s obzirom na žar kojim piše kada spominje moju obitelj, odlučila sam se ovaj put odreći 'trivijalnosti' kojima obiluju moji tekstovi i posvetiti se 'bitnim' temama, iznimkama kao što su npr. mlade dame u tridesetima koje nitko nije obeščastio i koje maštaju o princu na bijelom konju, a kojim bi se on očito rado 'bavio'.

Iako nisam bas skužila zašto su žene koje maštaju o princu na bijelom konju iznimke. Nije li to maštarija svake heteroseksualne žene. Iznimka su možda žene čija se maštarija i sprovede u stvarnost i koje zaista i dobiju princa. Pa čak su i iznimka one koje dobiju konja. U današnje vrijeme žene uglavnom dobivaju HPV, a one malo sretnije prođu samo s gljivicama. Toliko od muškaraca danas.

Kada malo bolje razmislim, moje knjige i kolumne zapravo su uvijek najvećim dijelom bile posvećene baš takvima, neobeščašćenim, moralnim, poštenim i vjernim damama. Uostalom, nisu li baš te karakteristike preduvjet za brak s nogometašem i generalno s našim konzervativnim, moralnim Hrvatima. Likovi iz moje knjige su gotovo sve redom upravo takvi.

Udale su se iz ljubavi, nikako interesa, jer većinom nisu imale pojma tko je njihov izabranik, iako je u tom trenutku s mogućim transferima punio sve sportske naslovnice. Također, bio im je prvi muškarac s kojim su vodile ljubav (sve ostalo bio je bestijalan seks, nevrijedan spomena kada su uzvišene teme poput ljubavi u pitanju). Nikada nisu gradile karijeru nemoralnim potezima, kao što je skidanje u badić il donji veš, kako bi eventualno pomogle prehranjivanju obitelji ili zaradile za studij, jer to je sramotno (koji bi ih pošten Hrvat oženio nakon što bi ih cijela Hrvatska vidjela u izdanju sasvim prihvatljivom za plažu) uglavnom su vječne studentice, ne žure s ispitima jer su posvećene vjersko-moralnim činovima poput braka i čekaju zadovoljavajućeg princa na bijelom konju, a poznato je kako hrvatski 'prinčevi' vole studentice. Sve su intelektualke, načitane.... Trenutno čitaju onog nekog Trana i Marxa, ovisno o raspoloženju. Ma, mislim, zapravo čitaju Transfermarkt, ali nećemo cjepidlačit'. Dodajmo i oduzmimo koje slovo - i to bi bilo to. Uostalom, one su velike ljubiteljice matematike i ekonomije, i Transfermarkt proučavaju čisto u znanstvene svrhe.

Eto, nadam se da će kolega biti zadovoljan odabranom temom. No, za razliku od njega, ja neću staviti svoje ime niti Rozginu 'Bižuteriju' u naslov, jer moji su tekstovi čitani i bez takvih mamaca i navlakuša. Uostalom, to sam svojevremeno dokazala i pišući za najtiražnije europske dnevne novine u kojima su moje kolumne bile među najčitanijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 04:10