NEZAPOSLENI AGENT

DA SE DANAS PRIJAVI U MI6, BOND NE BI DOBIO POSAO 'Kod naših agenata tražimo ove osobine, a 007 ih uopće nema!'

 Foto: Screenshot Youtube

Da slavni James Bond danas aplicira za posao u agenciji MI6, ne bi dobio posao tajnog agenta zbog manjka emocionalne inteligencije, piše britanski Telegraph.

Istovremeno s izlaskom novog nastavka serijala o agentu 007, filma 'Spectre', organizacija je objavila vodič za regrutaciju novih agenata te objasnila kako James Bond kod njih sigurno ne bi bio zaposlen zbog 'ozbiljnih karakternih mana'.

'James Bond vjerojatno ne bi bio uspješan agent SIS-a (Secret Inteligence Service) jer je timski rad u našoj službi ključan, a solo igrači poput Bonda rijetko izvrše zadatke', pojasnili su iz organizacije.

MI6 se nada privući društvene špijune koji su u stanju razumjeti 'ljudsku stranu' obavještajnog posla.

James Bond obično radi sam i ima dosta ležeran odnos prema zakonu i osjećajima drugih. Daniel Craig koji tumači ulogu tajnog agenta, čak ga je nazvao 'usamljenim ženomrscem'.

Bond možda jest utrenirani ubojica, no MI6 ovih dana traži i ljude s osjećajima.

'Imati visoku razinu emocionalne inteligencije, jednako je važno kao edukacija. MI6 traži ljude koji su vrlo strastveni u interakciji s ljudima, razumiju ih i uspješno se nose u ponekad vrlo kompleksnim međuljudskim odnosima', pojašnjavaju iz organizacije.

Pogledajte trailer novog filma o James Bondu 'Spectre':

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 04:24