KLJUČNA SCENA

'CRKVA IMA VELIKU MOĆ U DUBROVNIKU' Biskupija zabranila kraljici iz 'Igre prijestolja' da šeće gola gradom

Nakon što je produkcija planetarno popularne serije “Game of Thrones” u više navrata snimala scene u Dubrovniku, ovog tjedna naišli su na prve probleme.

Produkcijskoj kući HBO navodno je zabranjeno snimati golišave scene na ulicama Dubrovnika, točnije kako se kraljica Cersei šeta gola po Stradunu. Vijest o tome objavili su i američki mediji pozivajući se na izvore iz produkcijske kuće. Tako je i portal TMZ objavio da je filmska komisija odbila izdati dopuštenje za snimanje sporne scene u kojoj je kraljica Cersei trebala šetati gola i osramoćena, a riječ je o jednoj od ključnih prizora u seriji.

“Scena se trebala snimati u Dubrovniku gdje Crkva ima veliku moć i rigidnu politiku prema javnom iskazivanju seksualnosti”, navodi TMZ na svojoj mrežnoj stranici .

I sama glumica Lena Headey koja glumi kraljicu Cersei ranije je objasnila zašto se u seriji punoj golotinje nije dosad skinula.

“Htjela sam je držati odjevenom jer smatram da je to dio njezine moći. Mislim da će nam scena gole kraljice imati puno šokantniji prizor kad se to jednom napokon dogodi”, komentirala je tad. No, čini se kako će se sad ti prizori morati snimati negdje dalje. Podsjetimo, prije Ceresi gola se već skinula Emilia Clarke koja u seriji glumi Daenerys Targaryen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 14:59