NAJVEĆI LUZERI HOLLYWOODA

Talentirani za glumu i pjevanje, ali ne i za prodaju svojih nekretnina

Što zbog financijskih problema, što zbog razvoda ili tek puke obijesti, neki su svjetski celebrityji izgubili milijune dolara na prodaji svojih nekretnina. Trend kolapsa tržišta nekretnina u SAD-u nije zaobišao ni slavne i bogate, a bez obzira na to koliko su “teški” njihovi bankovni računi i koliko automobila parkiraju u svojim skupocjenim garažama, mnogi od njih zabilježili su milijunske gubitke.

Riješili se svojih zdanja

Holivudski celebrityji poput Nicolasa Cagea, Scarlett Johansson, Ellen DeGeneres, poznati po svom ekstravagantnom životnom stilu, ove su se godine prisilno ili svojevoljno, u svakom slučaju s gubitkom, riješili luksuznih zdanja na prestižnim lokacijama.

Glumac s više od 60 filmskih naslova Nicolas Cage prodao je nedavno svoju vilu na Rhode Islandu s gubitkom od 9,5 milijuna dolara. Kupio ju je za 15,7 milijuna dolara, prije nego što je i sam uletio u financijske probleme, a sada ju je, tijekom masovnog kolapsa tržišta nekretnina, prodao za samo 6,2 milijuna. Glumac se vilu trudio prodati još od 2008. godine, a sada je na njoj izgubio katastrofalnih 60 posto vrijednosti.

Poreznici ih čekaju

Vila s pogledom na Atlantski ocean sagrađena je 1924. godine i služila je kao skrovište slavnome glumcu, a krase je visoki svodovi, velike prostorije, stakleni vrt, veliki kameni kamin i plafoni od izrezbarenog hrasta. Inače, slavnom oskarovcu su prije dvije godine poreznici sjeli na rep te mu zaplijenili čak dvije kuće, nakon čega se i sam riješio nekih nekretnina, i to s višemilijunskim gubicima. - Zbog teške ekonomske situacije, nažalost, nisam mogao zadržati neke nekretnine - komentirao je poznati glumac.

Američki bogataš, poduzetnik i TV lice Donald Trump nedavno je stavio na prodaju svoju luksuznu vilu u Kaliforniji za 12 milijuna dolara. Međutim, prošlog tjedna prodao ju je za pet milijuna dolara ispod procijenjene vrijednosti i tako šokirao trgovce nekretninama. Nevjerojatno zdanje ima pet spavaćih soba, devet kupaonica, ogromnu kuhinju, sobu s igrama, bar te velik bazen.

Slavni lezbijski par Ellen DeGeneres i Portia De Rossi prodaje svoju vilu na Beverly Hillsu za 49 milijuna dolara, nakon što su potrošile više od navedenog iznosa na kupnju i preuređenje. Imanje ima gotovo tri hektara površine pa ne čudi što uz njega dolazi i posebna ulica i dvije gostinjske kuće.

Kada izgubiš dva milijuna dolara na prodaji nekretnine, i to još uvijek nije najveći javni gubitak godine, vrlo je vjerojatno da se radi o glumcu s A-liste.

Primorani na prodaju

Upravo se to dogodilo Scarlett Johansson, koja je glumila u “Iron Man 2” i “Izgubljeni u prijevodu”, a Esquiere ju je proglasio najseksi ženom na planetu. Vilu građenu u španjolskom stilu kupila je 2007. godine za sedam milijuna, a prodala ju je za 4,95 krajem prošle godine.

I Sharon Stone primorana je prodati svoju vilu u mediteranskom stilu, i to iz sigurnosnih razloga. Zbog manijaka Philipa Barnesa koji ju je uhodio i često se znao ušuljati na njezin posjed, Sharon Stone (53) se toliko uspaničarila da je odlučila prodati kuću na Beverly Hillsu u kojoj je živjela sa sinovima Roanom, Lairdom i Quinnom. Kupila ju je 2006. za 11 milijuna dolara, a sada je prodaje za 8,9 milijuna. Luksuzna vila koju glumica prodaje ima sedam soba, teretanu, kino, igralište i bazen.

Pop-zvijezda Christina Aguilera također neće čuti pohvale od svog agenta za nekretnine. Naime, svoju je kuću na Sunset Stripu prodala za 4,6 milijuna dolara, dok ju je 2003. platila pet milijuna, a otada navodno uložila još 500.000 za redekoriranje. Srednjovjekovni moderni dom smješten je u Bird Streets,a uz četiri spavaće sobe i sedam kupaonica ima studio za snimanje, zidove od stakla koji zatvaraju bazen, spa za 12 osoba i kamin.

Kuća u Calabasasu u blizini LA-a, koju je Eddie Murphy u svibnju 2006. platio 7,5 milijuna dolara, nedavno je prodana za samo 5,95 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 04:19