IVANA KOVAČ

Selim se kod mame u Tribunj, na domaću spizu, u idealan život

Kći Miše Kovača napravila je glazbeni zaokret, priprema se za ljetne koncerte te će pred publikom promovirati nove pjesme
 Biljana Gaurina/CROPIX

Otok, par kućica, gajeta u moru, mir, tišina, čuju se samo cvrčci. Nema auta, nema interneta, nema mobitela... Nema ničeg, osim opreme za osnovne ljudske potrebe i onoga što je priroda stvorila. Tako bi trebao izgledati moj idealni ljetni odmor iz snova.

Doduše, ne vjerujem da bih dugo tako izdržala u toj idili, ali dvadesetak dana sigurno bih uživala! Moj će ovogodišnji odmor izgledati sasvim drugačije od toga. Sve suprotno! Mobitel će zvoniti sto puta dnevno, neću si moći dopustiti niti jedan dan bez interneta, umjesto idile u nekoj skrovitoj uvali non-stop ću biti na putu.

Koncert i skok u more

Umjesto osame, oko mene će biti more ljudi, gužva, gužva, gužva u svakom pogledu - priča Ivana Kovač koja priznaje da i takva vrsta odmora ima svoje draži.

- Poseban je gušt nakon nastupa skočiti u more, a tu je i mamina spiza i njeno pitanje po pet puta dnevno: ‘Jesi gladna?’ I odgovor: ‘Nisam, mama’. I onda opet mama: 'Ajde, sidi, evo ti pidoče na stolu’. Ma, kako bi rekli naši stari: tko to može platit? - smije se pjevačica koja na odmor odlazi za deset dana.

- Već sam jednom nogom iza Svetog Roka. Polako spremam stvari jer kad idem na dva mjeseca, isto je kao da se selim za stalno. Doslovno. Mislim da bi mi bilo jednostavnije lipo pokupiti cijeli ormar, unajmiti neki kombi i odniti ga doli jer ovo nema smisla. I svake godine isto jer pedeset posto stvari niti ne izvadim iz kofera. Nikad naučit! - govori kći Miše Kovača koja će kolovoz provesti kod majke Anite u Tribunju.

- Doli mi je najlipše... More je najlipše. Mjesto je predivno, malo i nema puno ljudi. Baš po mom guštu - priča Ivana koja će iz svoje ljetne baze s bendom odlaziti na nastupe diljem Jadrana, od Dubrovnika do slovenskog primorja. Uz to, i ove godine nastupit će na Tribunjskim magarećim trkama, čemu se jako veseli.

Uživa uz miris borova

- Ma, jedva čekam da dođem u Tribunj. Već osjećam miris borova, a to mi je prva asocijacija na ljeto. Nedavno sam bila u Dalmaciji i kad sam izašla iz auta, prvo što sam osjetila bio je taj miris borova... Magija, čista magija. Ima jedan dio kada voziš iz Zagreba prema Šibeniku starom cestom, na kojem kao da je netko nožem napravio rez. Iz tog reza izlazi taj miris i tu uvijek otvaram prozor, glavu guram van i guštam jer znam da sam doma - kaže pjevačica koja odnedavno mnogo surađuje s Mladenom Grdovićem. Nakon skladbe “Dva goluba”, koju je predstavila na CMC festivalu, na nedavnom Splitskom festivalu veliki pljesak publike dobila je nakon što je otpjevala Grdovićevu pjesmu “Mala mafioza”.

- Mladen je izuzetan glazbenik, ali, prvo i osnovno, on je dobar čovjek, a otud kreće sve. Vrlo je jednostavan, duhovit...Volim takve ljude - hvali Ivana svog suradnika.

Naočita pjevačica već je godinama u skladnoj ljubavnoj vezi s Elvirom Hasanhodžićem. Hoće li možda jednoga dana upravo Grdovića pozvati da joj pjeva na svadbi?

- Zvala bih Mladena da dođe, da lipo gušta i zabavi se. Pa ako bi se on tamo uhvatio i mikrofona, neka! - kaže Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:59