SUPERTAJNA OPERACIJA 'BIVŠA'

Murdoch šokirao Wendi serviranjem papira za razvod

U samo tri dana otkad je u svim svjetskim medijima eksplodirala vijest o razvodu vlasnika najmoćnijeg medijskog carstva Ruperta Murdocha i njegove 38 godina mlađe supruge Wendi Deng, iz sata u sat priča postaje sve sočnija. U jednom se trenu kao krivac za razvod navodio i bivši britanski premijer i veliki Murdochov prijatelj Tony Blair, no izvor blizak Murdochu potvrdio je kako medijski mogul smatra da su to gluposti.

Treća buduća bivša

U svakom slučaju, uz ostatak svijeta i bliske prijatelje poput Donalda Trumpa, viješću o razvodu bila je šokirana i sama Deng koja je u trenutku kad je saznala da će uskoro biti treća “buduća bivša gospođa Murdoch” bila u New Yorku, a njezin vremešni suprug operaciju “razvod” vodio je iz Los Angelesa.

- Prijatelj sam i s Rupertom i Wendi. Oni su krasni ljudi. Činilo se da imaju odličan brak. Žao mi je zbog oboje - kratak je bio Trump.

Iako svjesna da su u braku imali velikih problema i godinama vodili odvojen život, Wendi nije ni naslućivala da bi Murdoch i javno obznanio da je njihov 14-godišnji brak bio greška. Još početkom prošlog tjedna u Murdochovu rasporedu sve je išlo po planu, no u utorak je u posljednji čas odgodio dolazak na gala večeru u Los Angelesu u čast njegova velikog prijatelja i prvog čovjeka studija Fox Film Jima Gianopulosa. I dok su svi mislili kako se radi o bolesti, Murdoch je sa svojim odvjetničkim timom dovršavao papire za razvod uz naputak da sve bude “brzo i tiho” jer će već krajem ovog mjeseca podijeliti svoju kompaniju News Corporation na zabavni i izdavački dio, kao i ostvariti svoj dugogodišnji san o kupnji LA Timesa. U brakorazvodnoj parnici Murdocha će zastupati Ira Garr, kojeg je preporučio odvjetnik medijskog carstva News Corpa i koji ima reputaciju da razvode rješava diskretno.

Odvjetnici su prijatelji

Istovremeno je prijatelj s Pamelom Sloan, odvjetnicom koja zastupa Wendi Deng. Među prijašnjim Garrovim klijentima su i bivša supruga Donalda Trumpa Ivana Trump. S druge strane, odvjetnička tvrtka Aronson Mayefsky & Sloan zastupala je glumicu Katie Holmes kod razvoda od Toma Cruisea, a Pamela Sloan također je poznata po diskreciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 19:34