KRALJEVSKA PRINOVA

BUCKINGHAMSKA PALAČA POTVRDILA Kate i William očekuju drugo dijete!

O princezinoj trudnoći nagađa se još od početka ljeta kada je njezina prijateljica iz djetinjstva Jessica Hay, navodno uz dopuštenje mladog para, objavila da je Kate trudna
 AFP

Maleni princ George dobit će brata ili sestricu. Vijest o drugoj trudnoći Kate Middleton, vojvotkinje od Cornwalla, i službeno je potvrđena pa su čestitari ekspresno počeli slati najljepše želje. Među prvima, britanski premijer David Cameron.

O princezinoj trudnoći nagađa se još od početka ljeta kada je njezina prijateljica iz djetinjstva Jessica Hay, navodno uz dopuštenje mladog para, objavila da je Kate trudna. Hay je bila i izvor prvih informacija o prvoj trudnoći Kate Middleton. No, početkom ljeta, opet navodno, Kate je doživjela spontani pobačaj - probudila se s jezivom mučninom. Liječnik koji je pozvan u njihov dom utvrdio je da je princeza pobacila. Samo četiri dana nakon toga vratila se svojim službenim dužnostima.

Prema tračerskom magazinu Globe, Kate je tada odlučila svesti stres na minimum te što prije pokušati ponovno zatrudnjeti. Taj je recept očito uspio jer je samo deset tjedana kasnije objavljena i potvrđena sretna vijest da par očekuje drugo dijete.

Britanski mediji odmah su se počeli nadmetati u detaljima o drugoj trudnoći omiljene pripadnice kraljevske obitelji - ni sat vremena od potvrde vijesti objavljeno je kako princeza, navodno, nosi djevojčicu i zbog toga je posebno sretna.

“Vojvotkinja je već prije govorila o tome da želi imati najmanje troje djece”, objavio je portal Express.com. “Iako bi vojvoda bio sretan i s dvoje, Kate je vrlo bliska s bratom i sestrom i osjeća se kao jedna od troje, zato i sama želi troje djece.”

U službenoj izjavi navedeno je da je Kate Middleton trenutačno pod liječničkim nadzorom u palači Kensington, i to zbog akutne jutarnje mučnine, točnije zbog stanja nazvanog hyperemesis gravidarum od kojega pati oko dva posto trudnica. To stanje, koje je Kate Middleton mučilo i dok je nosila princa Georgea, označava iznimno učestalo i obilno povraćanje koje može ugroziti život i majke i djeteta jer uzrokuje dehidraciju i ozbiljan poremećaj elektrolita u organizmu. Zbog toga će vojvotkinja bitno smanjiti svoj vrlo ispunjen popis obaveza, bilo samostalnih bilo u društvu supruga.

Kladionice su već počele primati uplate o spolu i imenu djeteta koje će biti četvrto u nasljednom redu za krunu - smatra se da najveće šanse imaju imena Henry i Elizabeth.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 10:06