AFERA PANAMA PAPERS

Bivši Severinin suprug i gradonačelnik Siniša Mali na Panamskoj listi

 EPH

Bivši Severinin muž Milan Popović, "srpski kralj bakra", također se nalazi među biznismenima koji su poslovali preko sporne panamske tvrtke, objavila je beogradska Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Osim njega, na popisu je dosta poznatih imena iz poslovnog svijeta susjedne zemlje, među kojima je i Miodrag Kostić, vlasnik poslovnog imperija koji čine šećerane, poljoprivredna poduzeća i hoteli, a nedavno je kupio Kempinski u Portorožu u Sloveniji.

Ne čudi ni pojava još jednog od poznatih biznismena koji su svojedobno bili aktivni i u Hrvatskoj: to je Vuk Hamović, poznati trgovac strujom. Srđan Šaper, član nekad poznate rock skupine Idoli, a sada vlasnik jedne od vodećih marketinških tvrtki u Beogradu Mediapool, također je imao veze s tom tvrtkom - inače, Šaper je bio jedan od posebnih savjetnika bivšega srpskog predsjednika Borisa Tadića.

Navodi se da je on preko offshore tvrtke prebacio tri milijuna eura zarađenih prodajom oglasnog prostora u medijima. Spominje se i Ljiljana Mišković, supruga jednog od donedavno najmoćnijih ljudi u Srbiji, Miroslava Miškovića.

Filip Zepter je, kako tvrdi KRIK, surađivao sa sumnjivim biznismenom Alainom Biondom koji je, pak, radio preko Mossack Fonsece.
Kad je o politici riječ, na popisu je Vladimir Delić za kojega se navodi da je "obiteljski prijatelj i poslovni partner" beogradskoga gradonačelnika Siniše Malog koji je istodobno i bliski suradnik premijera Aleksandra Vučića.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 20:11