GLAZBENO PUTOVANJE

Beyonce: Otkad sam dala otkaz ocu, više uživam u poslu

ZAGREB - Američka glazbena diva Beyonce, tek nekoliko dana nakon izdavanja četvrtog studijskog albuma simboličnog naziva “4”, brojnim je obožavateljima diljem svijeta dala uvid u svoje slobodno vrijeme, razmišljanja, želje i planove u dinamičnom dokumentarnom filmu “Year of 4”, objavljenom na službenoj stranici beyonceonline.com.

Pjevačica koja je planetarnu popularnost postigla iznimnim glasom, atraktivnim nastupima, ali i zamamnim oblinama, koje je na neki način i proslavila među brojnim ženama, otkriva svoj lik i djelo iza svjetala pozornice, ali i odnos sa suradnicima, od kojih traži potpunu predanost svom poslu.

Okružena vodom

- Uvijek sam sretna kada sam okružena vodom, mislim da sam sirena ili sam nekada to bila. Pored oceana osjećam se jako malom i on stavlja moj čitav život u perspektivu. Podsjeća me na to da je sve ovo samo mali komadić ove velike zemlje, pokorava me, prizemljuje i čini mi se kao da sam ponovno krštena ili ponovno rođena kada izađem iz oceana. Jesam li ista Beyonce? Apsolutno ne - započinje svoju dirljivu priču o uspješnom putovanju u glazbenom svijetu, dok masa od više desetaka tisuća ljudi glasno uzvikuje njezino ime.

Kap koja je prelila čašu

Njezin se život do prije nekoliko godina, kako sama nadalje priznaje, sastojao od koncerata, nagrada, autobusa i hotela, a potom joj je sav taj ritam postao prebrz. Prethodna turneja bila je kap koja je prelila čašu. Beyonce se nakon gotovo tri desetljeća prvi put odlučila odmoriti, a pred povratak s novim albumom prepričala je i kako je protekao njezin odmor.

- Odlučila sam se ‘spustiti niz tobogan’ i čitavu tu vožnju odraditi sama. Puno sam stvari činila u životu, no to mi je bilo prvo takvo iskustvo - priznaje Beyonce.

Nakon što je prije dvije godine prekinula suradnju s ocem Mathewom Knowlesom, koji se od prvih koraka brinuo za njezinu glazbenu karijeru, pjevačica je čitavu stvar preuzela u svoje ruke.

- Sama sam rezervirala studio, sama sam platila troškove i jednostavno se zabavljala, jednostavno sam radila ono što sam htjela - otkriva pjevačica.

Nadgleda svaki detalj

Spremna za još jednu svjetsku turneju, koju njezini obožavatelji s nestrpljenjem očekuju, Beyonce nadgleda i najmanji detalj vezan uz svaku novu pjesmu i videouradak, kako bi im priuštila neviđeno “glazbeno putovanje”.

- Naziv mu je ‘4’ jer mi je to najdraži broj još otkako sam bila djevojčica. To je zapravo broj za rođendane. Moj je 4. rujna, rođendan moje majke je 4. siječnja, a 4. prosinca je rođendan mog supruga, što nam je ujedno i godišnjica braka - kaže uskoro 30-godišnja Beyonce, koja zajedno sa suprugom, glazbenim mogulom Jay-Z-jem, slovi za jednu od najuspješnijih žena u glazbenoj industriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 05:47