MODNA DIZAJNERICA

Anamarija Asanović: Tata Aljoša bodrit će me iz publike

Dvadesetogodišnja dizajnerica u ožujku će se prvi put svojim kreacijama predstaviti zagrebačkoj publici
 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - Uz poznate hrvatske dizajnere, svoje modele na jubilarnom 15. Nivea Cro-a-Porteru, koji se održava o d 22. do 27. ožujka, po prvi put će izložit i Anamarija Asanović, kći bivšeg nogometaša i pomoćnog trenera u stožeru hrvatske reprezentacije Aljoše Asanovića.

- Nadam se da će se svima svidjeti moji modeli, iako sam malo nervozna jer prvi put izlažem u Zagrebu i na tako velikom modnom događaju . S Viktorom Dragom sam se upoznala nakon što sam pobijedila na Split City Fashionu kada sam od njega i dobila poziv za Cro-a-Porter - rekla je dvadesetogodišnja Anamarija.

Mlada Splićanka na svojoj kolekciji radi nekoliko mjeseci, a usput dovršava i studij modnog dizajna na prestižnom fakultetu Istituto Marangoni u Milanu.

- Na kolekciji radim još od Božića, a kao inspiracija su mi poslužili stari crno-bijeli filmovi. Modeli u bež, fuksija, zlatnoj i crnoj boji su ženstveni, poput onih koje možete vidjeti na ženama u starim filmovima, iako ima nekoliko detalja koji su malo atraktivniji i prilagođeniji današnjoj modernoj ženi - otkrila je Anamarija koja zbog rada na kolekciji ne zapostavlja ni studij, pa je u veljači već dala nekoliko ispita i do ljeta bi trebala diplomirati. Iako je pri kraju sa studijem modnog dizajna u Milanu, Anamarija još nije spremna početi s radom u nekoj modnoj kući jer bi se radije još usavršavala u nekoj od velikih modnih metropola poput Londona.

- Cijeli život obožavam modu. Otkad znam za sebe, volim se odijevati i kombinirati odjeću, a još u osnovnoj školi odlučila sam da ću studirati modni dizajn. Cijela me obitelj podržala kad sam odlučila upisati fakultet u Milanu, moji roditelji su sretni što radim ono što volim, a iako mi je na početku bilo teško jer nisam znala talijanski, ali sam se na kraju brzo uklopila - zaključila je Anamarija te dodala da će ju na prvoj reviji u Zagrebu doći bodriti mama, tata, brat i cijeli Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 19:19