DANIEL LEAL Afp
SLAVLJE HRVATICE

Petra Martić propustila četiri meč-lopte i dva servisa za meč, ali ipak stigla do vrijedne pobjede

Dućanka upisala pobjedu u prvom kolu Wimbledona protiv Shelby Rogers i tako prekinula crni niz
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 28. lipanj 2022. 22:42

Petra Martić prekinula je niz od tri uzastopna poraza u prvim kolima, a Wimbledon uopće nije loše mjesto za tako nešto. Dućanka (WTA 80) je slavila u meču protiv Shelby Rogers (WTA 39) sa 6:2, 7:6 (5).

Moglo je to završiti i jednostavnije, ali se malo zakompliciralo pri kraju. Martić je, naime, imala dva servisa za meč, kod 5:4 i 6:5, imala je i tri vezane meč-lopte (40:0) pa još jednu na prednost u desetom gemu, ali sve je prokockala i vratila Rogers u meč. Ipak, nije je to poljuljalo već je u tie-breaku uspjela nekako dovršiti meč, iako je i tu bilo oscilacija (od 3:0 na 4:5).

U drugom kolu turnira, na kojem je inače dva puta igrala i osminu finala, Martićevu čeka dvoboj protiv Kristine Kučove, Slovakinje koja je 91. na WTA listi i s kojom također ima iskustva igranja međusobnih mečeva. Tri puta su igrale, Slovakinja vodi 2-1, ali bili su davno ti mečevi, posljednji 2010. godine u Marseilleu koji je dobila naša tenisačica.

Meč Donne Vekić protiv Jessice Pegule, koji je bio na rasporedu kao posljednji na terenu broj 17 prebačen je za dan kasnije, budući da su se raniji mečevi na tom terenu odužili.

Rafael Nadal pobijedio je u svom prvom meču na travi nakon pune tri godine. Nije igrao Wimbledon, a ni bilo koji drugi turnir na travi od 2019. Zato je vjerojatno i malo "zahrđao" pa mu je i Argentinac Francisco Cerundolo (ATP 41) zadao dosta muke. Dobio je Španjolac prva dva seta, ali izgubio treći pa rano u četvrtom pao u break zaostatka. Argentinac je prednost držao do 4:3, ali onda ipak pokleknuo. I na svom i na sljedećem Rafinom servis gemu nije osvojio ni poena, a Nadal je u devetom gemu još malo pritisnuo i breakom zaključio meč (6:4, 6:3, 3:6, 6:4).

Još jedan nositelj koji je ispao u donjem dijelu ždrijeba je Felix Auger-Aliassime, broj 9 na svijetu. Mladi Kanađanin nije se snašao protiv servis-volej igre Maximea Cressyja (ATP 45), koji na travi može biti porpilično tvrd orah svakom protivniku. Završilo je 6:7 (5), 6:4, 7:6 (9), 7:6 (5).

Linker
20. travanj 2024 12:52